Haberler

NEVŞEHİR-CUMHURİYET İLE YAŞIT MAKBULE DALCI ATATÜRK'Ü GÖRMEYİ ÇOK İSTERDİM

Güncelleme:

NEVŞEHİR'de 100 yaşındaki Makbule Dalcı, Nene Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Fotoğrafları' sergisine katıldı.

NEVŞEHİR'de 100 yaşındaki Makbule Dalcı, Nene Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Fotoğrafları' sergisine katıldı. Dalcı, Kayınpederim bize Atatürk'ü anlatırdı, biz de dinlerdik. Görmeyi çok arzu ederdim ama yanına gidemedim. Şimdi olsa 50 yanına kere gitmiştim? dedi.

Nevşehir'de oturan Makbule Dalcı, Nene Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Fotoğrafları sergisine davet edildi. Okul yönetiminin davetini geri çevirmeyen Dalcı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile birlikte sergiye katıldı. 100'üncü yıl pastasını kesen Makbule Dalcı, öğretmen ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Sergide konuşan Makbule Dalcı, Atatürk'ün ismini çok duydum ama kendisini görmedim. Öyle bir adamı görmek istemez miydim Atatürk vefat ettiğinde ben nişanlıydım. Kayınpederim bize Atatürk'ü anlatırdı, biz de dinlerdik. Görmeyi çok arzu ederdim ama yanına gidemedim. Şimdi olsa 50 yanına kere gitmiştim. Öyle bir adam unutulmaz. Allah'a hamdüsenalar olsun, bugünleri de gördük? diye konuştu.

'CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINI TÜM ÜLKE OLARAK KUTLUYORUZ'

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını tüm ülke olarak kutluyoruz. Bu mutluluğumuzu yaşlı büyüklerimizle, çocuklarımızla ve ailelerle paylaşıyoruz. Nevşehir'imizde de coşkulu şekilde kutlamak için çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Ninemiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına denk gelir şekilde 100 yaşında, Allah onlardan razı olsun. Onların en zor günlerde verdikleri mücadele sayesinde bizler burada modern okullarda, güzel şehirlerde ve köylerde refah içinde yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları, vatanımızın birliği bütünlüğü için mücadele etmiş ve şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle şad ediyoruz. Yaşı büyüklerimizi de saygılar sunuyoruz? ifadelerini kullandı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Meslek Lisesi Nene Hatun Nevşehir Eğitim Toplum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title