Haberler

Bursa'da Şiddetli Fırtına ve Sel Felaketi

Güncelleme:

Bursa ve çevre ilçelerinde yaşanan şiddetli fırtına ve ardından gelen sağanak yağmur, sel ve taşkınlara neden oldu. Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde Rumlardan kalma tarihi evler ve kiliseler zarar gördü. Bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı.

- O turistik beldeyi de sel vurdu...Çamur deryasına döndü

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Rumlardan kalma tarihi evleri ve kiliseleri ile meşhur Trilye beldesini sel vurdu

BURSA - Bursa ve çevre ilçelerinde iki gündür etkili olan şiddetli fırtına ve ardına gelen sağanak yağmur bazı bölgelerde sel ve taşkınlara sebep oldu.

Dün gece yağan şiddetli yağmur sonrası yaşanan sel Rumlardan kalma tarihi evleri ve kiliseleri ile ünlü Mudanya'nın Tirilye Mahallesinde zarara yol açtı.

Tirilye'nin altından geçen kanalın tıkanmasıyla sel suları cadde ve sokaklara taştı. Dağdan kopardağı taş ve tomrukları beraberinde getiren sel, yoldaki parkeleri de söküp ne varsa önüne katarak denize kadar ilerledi.

Gece geç saatlerden itibaren Tirilye'ye gelen Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast incelemelerde bulundular. Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ sabahın erken saatlerinde bölgeye vidanjörlerini gönderip temizleme çalışmalarına başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sağanak Yağmur Fırtına Mudanya Bursa Çevre Hava Durumu Yerel Haberler Doğal Afetler 3.Sayfa Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title