Haberler

Başkan Vekili Dundar, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

VAN (İHA) – Van’ın Çaldıran Kaymakam Belediye Başkan Vekili Tekin Dundarm, muhtarlarla istişare toplantısını yaptı.

VAN (İHA) – Van'ın Çaldıran Kaymakam Belediye Başkan Vekili Tekin Dundarm, muhtarlarla istişare toplantısını yaptı.

Sosyal Hizmet Merkezinde yapılan istişare toplantısına Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, Çaldıran Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakkı Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, kurum amirleri muhtarlar ve Çaldıran belediyesinin teknik kadrosu katıldı. Toplantıda muhtarların soru ve önerilerini dinleyen Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Düzenli olarak her ay muhtarlarımız ve kurum amirlerimizin de katıldığı istişare toplantılarını yapıyoruz. Amacımız yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizi istişare ederek vatandaşlarımızın arzuladıkları, ihtiyaç duydukları hizmetleri yapmaktık. İlçemizde okuma yazma seferberliğini başlatarak açacağımız kurslarla okuma yazma bilmeyenlerin kalmamasını hedefliyoruz. Artık ilkbahar mevsimine girmek üzereyiz çalışmalarımıza başlama zamanımız gelmiştir. Geçen sezonda yaptığımız gibi camii, taziye evlerimiz ve Kur'an kurslarımızı gerekli maddi yardımlarımızı yaparak ibadet, dini eğitim ve taziye evlerimizi tamamen sorunsuz hale getirmeyi hedefliyoruz. İlçemizde ki merkez ve kırsal mahallelerimizdeki tüm yolları parke bordürlü parke taşlarıyla süsleyerek merkezimizde ki alt yapı sorununu ta bitirmeyi hedefliyoruz. İlçemizde üçüncü özel bir bankanın ATM'si kuruldu, Halk Bankasinin da kurulması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Yakın zamanda sonuçlanır" dedi

Doğalgazın bu yıl yaz sezonunda dağıtıma başlayarak ilçenin önemli projeler arasında olduğunu belirten Dundar, "Hastanemizin ihalesi mart ayında tamamlanarak inşaatına başlanacaktır. İlçemizde Aile sağlık Merkezi ile (ASM), Toplum Sağlık Merkezi'nin de (TSM) binalarının yapılacak. İlçemizde kurulan Meslek Yüksek Okulunun bölümlerini ilçemize hitap edebilecek, öğrencilerimize daha faydalı olabilecek bölümlerin kurulması için veliler ve öğrencilerimizden önerilerini aldıktan sonra belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplandı sonunda Sosyolog Erkan Bayram, toplumun sosyal yardım ve korunmaya ihtiyacı olan kesimlerine yönelik yardım faaliyetlerini düzenli ve etkin bir biçimde yürütmek, yoksullukla mücadeleye ilişkin ulusal politika ve stratejiler belirlemek ve koordine etmek konularında muhtarları bilgilendirdi.

Muhtarlar ise her ay düzenli olarak yapılan toplantıların faydalı olduğunu belirterek, sorun ve önerilerini bildirerek yapılan çalışmaların ihtiyaçları doğrultusunda yapılması kendileri için hem daha faydalı ve de verimli olduğunu söylediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şevket Aksoy Çaldıran Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title