Haberler

Ankara'da tarihi köprünün restorasyonunda işçilerin eğlenceli anları

Güncelleme:

Ankara'nın Kalecik ilçesinde tarihi yedi gözlü köprünün restorasyon çalışmaları esnasında işçilerin vinç ile Kızılırmak'ta sörf yapması kameralara yansıdı.

Denizi olmayan Ankara'da vinç ile sörf yaptılar

Kızılırmak'ta vinç ile sörf hem eğlendirdi hem korkuttu

ANKARA - Ankara'nın Kalecik ilçesinde tarihi 7 Gözlü Köprünün restorasyon çalışmaları esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Boş vakitlerini değerlendiren işçiler vinçte sörf yaptı.

Ankara Savaşı'nda ayrı bir önemi olan 13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen köprünün restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren işçilerin kameralara yansıyan görüntüleri hem gülümsetti hem de korkuttu. Vince kendilerini bağlayan işçiler, köprüden geçen Kızılırmak'ta sörf yaptı. İşçilerin eğlenceli bir o kadar da tehlikeli anları, İHA dronu tarafından görüntülendi.

Kalecik Köprüsü

Kalecik ilçe merkezinin yaklaşık 7 kilometre güneydoğusunda ve Kızılırmak nehri üzerinde yer alan tarihi 7 gözlü köprünün 13. yüzyılda Selçuklular tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün uzunluğu 136 metre, tabliye genişliği ise 3,4 metre olup tarihi yapı yuvarlak kemerli yedi gözden ibaret. Köprü, düzgün kesme ve kaba yonu taşlarla inşa edilmiştir. Köprünün kitabesi bulunmamakta. Köprü, Develioğlu Köprüsü olarakdabiliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kızılırmak Kalecik Ankara İnşaat Turizm Genel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title