Haberler

18 yaşında mahallesine muhtar oldu

Güncelleme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesinin 2 bin nüfuslu Hisar Mahallesi'nde 18 yaşındaki Samet Koyun, genç yaşına rağmen seçim çalışmalarını başarıyla tamamlayıp aldığı 160 oyla yeni muhtar oldu. Görevi eski muhtar Cahit Demiröz'den devralan Koyun, mahalleye hizmet etmek için heyecanlı olduğunu ifade etti. Mahallede 3 dönem muhtarlık yapan Demiröz ise rozetini genç muhtara devretmekten gurur duyduğunu belirtti.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinin 2 bin nüfuslu Hisar Mahallesi'nde Samet Koyun (18), yerel seçimlerde 10 adayı geride bırakarak muhtar seçildi.

Domaniç ilçesi Hisar Mahallesi'nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde mevcut muhtar Cahit Demiröz, yeniden adaylık başvurusu yapmadı. Yerine ise 2 bin nüfuslu mahalleyi yönetmek için 11 kişi aday oldu. Seçimleri aldığı 160 oyla birinci tamamlayan lise mezunu Samet Koyun yeni muhtar seçildi.

18 yaşında mahallesine muhtar oldu

Samet Koyun, aday olacağı zaman genç yaşı nedeniyle kimsenin kendisine inanmadığını söyledi. Seçim çalışmalarını tamamladıktan sonra sandıktan birinci çıkan Koyun, görevi eski muhtar Cahit Demiröz'den devraldı. Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Samet Koyun, "Beni destekleyenler Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta olduğumu söyledi. İyi bir seçim dönemi geçirdik. 11 adayın olduğu seçim 8 oy farkla kazandım. Mahalle hizmet etmek için çok heyecanlıyım" dedi.

Mahallede 3 dönem muhtarlık yapan Cahit Demiröz ise "İlçemizin en büyük mahallesi olan Hisar Mahallesi muhtarlığını 3 dönem yaptım. Kendi isteğimle son seçimlerde de aday olmadım. Rozetimi Domaniç'in en genç muhtar adayına devretmekten gururluyum, Allah utandırmasın" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Olgun Kızıltepe - Yaşam

Domaniç Kütahya Yaşam Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (8)

sade vatandaş:

muhtarlıkların artık hiç bir fonksiyonu yok kapatılarak çok büyük tasarruflar sağlanır böyle devletin içinde devasa miktarda maaş almaktan başka hiç bir işi olmayanların olduğu bir sürü ..kurum.. var

144
2
yanıtYanıtla
man over:

Beleş para ye iç yat.

84
5
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Ne yapaçakmış. Sorun bakalım muhtarın görevlerini biliyor mu.

79
3
yanıtYanıtla
Export 86:

Muhtarın görevi varmı ki bilsin :)

yanıt81
yanıt4
Doğrucu:

Milli olmadan muhtarmı oldun

20
2
yanıtYanıtla
mahmut süt:

helal olsun

6
14
yanıtYanıtla
Serhat bulut :

2000 kişilik mahellenin %30 u seçmen değil 11 adayda 160 oy 8 fark ,biraz karambole gelmiş gibi bu muhtarlık yarışı yinede olsun tebrikler ama muhtar dediğin biraz görmüş geçirmiş ,olmalı 18 yaş da ne ya

2
2
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

bir yerden başlayacak tı genç yaşta en iyi yerde başlamış siyasete mahalle muhtarlığı takılsın işte ya

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title