Haberler

Yarım asır sonra döndüğü köyünde eşiyle beraber doğal bir hayat sürdürüyor

Güncelleme:

İstanbul'da özel tasarladığı mobilyalarıyla sanat ve iş dünyasının tanınmış bazı isimlerinin evlerini süsleyen 68 yaşındaki Nevzat Demir, yarım asır sonra muhtar olarak döndüğü köyünde eşiyle şehir hayatının karmaşasından uzak, doğal bir hayat sürüyor.

Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı 1073 metre rakımlı Muratça köyünde dünyaya gelen ve 11 yaşında akrabasıyla meslek öğrenmek için İstanbul'a göç eden Nevzat Demir, mobilyacılık sektöründe geçirdiği 53 yıllık yoğun iş hayatının ardından 2017'de köyüne yerleşti.

O güne kadar sadece fotoğraflardan tanıdığı İstanbul'a 11 yaşında ayak basan ve 24 yaşına kadar marangoz çırağı, daha sonra da usta olarak çalışan Demir, mobilyacılık sektöründe özel tasarladığı mobilyalarla sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerinin evlerini süsledi.

Bir akrabası aracılığıyla tanıştığı eşi Serpil Demir ile emekliliğe ayrılan Demir, 27 haneli köyüne dönmesinin ardından muhtar seçildi.

Çok sevdiği mesleğini geride bırakan Demir, şimdi bahçesindeki bağ ve bahçesiyle ilgileniyor, odun kırıp, soba yakıyor. Köyünde kendisine ait bahçeli bir evde yaşayan Demir, bahçesindeki arı kovanlarına ve tavuklara bakıyor. Demir, yetiştirdikleri doğal gıdaları hem kendileri tüketiyor hem de eş ve dostlarına ikram ediyor.

Nevzat Demir, AA muhabirine, İstanbul'da 53 yıllık çalışma hayatının ardından memleketine döndüğünü söyledi.

Köyde bir evi ve bahçesi olduğunu belirten Demir, "Onlarla devam ediyoruz. Hanımla baş başa köyümüzde çok şükür huzur içinde yaşıyoruz." dedi.

İstanbul'daki şehir hayatının son zamanlarda kendisini yorduğunu dile getiren Demir, "Eskiden çok iyiydi. Dostluklar, ahbaplıklar çok iyiydi. Son zamanlarda gerçekten değişince biz de artık köyümüze dönmeye karar verdik." diye konuştu.

Köyde sakin bir yaşam sürdürdüğünü dile getiren Demir, şöyle devam etti:

"Sabah kalkınca bazen kahvaltımızı yapmadan önce bahçelere iniyoruz. Canımız ne isterse onu kendimiz yetiştirip kopartıyoruz. Kahvaltımızı yaptıktan sonra da diğer işlerimize girişiyoruz. Arılarımız var. Onlara bakıyorum. Bir taraftan bahçe işlerini yapıyoruz. Hanım da doğal olarak bütün ürünleri yapmaya çalışıyor. Tarhanadan tutun da köyde yetişen ve yapılan aklınıza ne geliyorsa salçadır, kuşburnudur, alıçtır, bütün bunların marmelatlarını yapıyor. Ahbapla dostlarla paylaşıyoruz."

Serpil Demir ise emekli olduktan sonra köy hayatına geçtiklerini kaydetti.

Demir, köye yerleştikten sonra İstanbul'a gidip geldikleri dönemler olduğunu fakat İstanbul'un kendilerine göre olmadığını anlayınca tamamıyla köyde kalmaya karar verdiklerini ifade etti.

Son 5 yıldır dışarıdan hazır bir şey almadıklarını dile getiren Demir, "Ondan önce alıyorduk. Tavuk, yumurta gibi şeyler alıyorduk. 5 senedir dışarıdan hiçbir şey yemiyoruz. Kendimiz üretiyoruz. Kırmızı et ihtiyacımızı burada yetişen hayvanlardan karşılıyoruz. Alıp kışlık yapıp o şekilde değerlendiriyoruz. Bizim için kasabada markete gitmek diye bir şey yok." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Demir İstanbul Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title