Haberler

    Yapay Zeka, En Güzel Kadın ve Erkeği Seçti

    Güncelleme:

    Yapay zekanın seçimi ile gerçekleştirilen ilk güzellik yarışması tamamlandı. Birinciler arasında bir de Türk var.

    Yapay zekanın jüri olduğu ilk uluslararası güzellik yarışmasında kazananlar arasında bir de Türk var. Türünün ilk örneği olarak karşımıza çıkan güzellik yarışmasında binlerce kişiyi eleyerek 44 kişi arasına girenler arasında bir de Türk var.

    İŞTE YAPAY ZEKANIN TÜRK GÜZELİ

    Yaşlara göre kadınlar ve erkekler arasında ayrı ayrı yapılan seçimde Pınar Acar Övet 30-39 yaş grubunda birinci oldu. Sosyal medya profiline göre Bursa'da tekstil sektöründe çalışan 31 yaşındaki Övet, yapay zekaya göre 18 yaşında gösteriyor.


    Yapay zekanın jüri olduğu güzellik yarışması yapay zekanın kullandığı algoritma nedeniyle tartışılıyor. Algoritme özellikle de "taraflı" olduğu iddia edilen seçimi nedeniyle bir tartışmayı beraberinde getirdi.

    Bu yıl Beauty.AI adresinde başlayan uluslararası yarışma için 100'den fazla ülkeden yaklaşık 6000 aday fotoğraflarını gönderdi.

    Karmaşık algoritmaların desteklediği yapay zeka, yüzdeki simetri ve kırışıklık gibi çeşitli faktörlere bakarak "insan güzelliğine" en yakın adayları saptadı.


    Puanları beş robot verdi. Övet, kırışıklıkları analiz eden RYNKL adlı robottan 3, sivilce ve cilt pigmentasyonunu analiz eden PIMPL adlı robottan 0.8, yüz simetrisini analiz eden Symmetry Master adlı robottan 3.1, kronolojik ve algılanan yaş arasındaki farkı tahmin eden AntiAgeist adlı robottan 14.5, kendi ırk grubu içindeki diğer modellerle benzerliğini analiz eden MADIS robottan 96 puan aldı.

    Diğer kazananlara bakıldığında Anglosakson, Hispanik, Slav, Orta Asya ve Uzakdoğu gibi çeşitli ırklardan "güzeller" görülüyor, ancak tek bir siyahın bile yarışmayı kazanamaması Batı medyasında tartışma yarattı.

    18-29 yaş grubu erkekler:


    İngiliz The Guardian gazetesinin bugün en çok tartışma yaratan haberlerinden birine konu olan yarışmada robotların neden "ırkçı" davrandığı sorgulanıyor.

    40-49 yaş grubu kadınlar:


    Microsoft'un desteklediği, Youth Laborataries adlı "derin öğrenme" grubu tarafından yaratılan Beauty.AI, güzellik kriterlerini binlerce fotoğraftan oluşan geniş veritabanlarını analiz ederek oluşturuyor.

    30-39 yaş grubu erkekler:


    Beauty.AI'ın bilim ekibinin başındaki Alex Zhavoronkov'a göre, açık ten renginin güzellik kriteri sayılması insan müdahalesiyle gerçekleşmedi.

    Zhavoronkov, veritabanında Afro-Amerikalılar gibi bazı azınlıklıkların yeterince yer almamasının bu soruna neden olduğunu düşünüyor. Guardian'a gelen bir okur yorumunda, "Robotları iyi kodlamışlar. Onları da ırkçı yapıp insana yaklaştırmışlar" dedi.

    50-59 yaş grubu kadınlar:



    Yapay zekanın jürilik yaptığı dünyanın ilk güzellik yarışmasından, "makine taraflılığı" denen sorun nedeniyle "fazla beyaz" bir sonuç çıktığı sanılıyor.

    "Algoritmanın güzel bulduğu insanlar beni şaşırttı, benim seçmeyebileceğim kişileri de seçti" diyen Zhavoronkov, sonbaharda yeni bir yarışma başlatacaklarını açıklayarak "Bu sorunu düzelteceğiz" ifadesini kullandı.

    40-49 yaş grubu erkekler:


    50-59 yaş grubu erkekler:

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    The Guardian Teknoloji Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title