Haberler

Mehmetçikten Darbe Üstüne Darbe Yiyen PKK, Çareyi Hayali Eylemlerde Buldu

Güncelleme:

Mehmetçiğin operasyonları sonucu büyük zayiat veren PKK'lı teröristlerin Kandil'e hayali eylem ve saldırı bilgisi verdikleri, yapmadıkları eylemleri yapmış gibi göstermeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye sınırları içinde özellikle sınıra yakın bölgelerde son dönemde ağır kayıplar veren ve Kandil'de bulunan örgütün elebaşlarına hesap veremez duruma gelen PKK'lı teröristlerin yapmadıkları eylemleri yapmış gibi gösterdikleri belirlendi.

HAYALİ EYLEM RAPORLARI VERİYORLAR

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre; dağ kadrosunda bulunan teröristler Kandil'den gelen 'Eylem yapmayanlar hesabını verecektir' şeklinde tehditler üzerine telsiz konuşmalarıyla Kandil'e hayali eylem raporları vermeye başladı. Son 4 hafta içerisinde Türkiye sınırları ve sınırın sıfır noktasında bulunan terörist grupların telsiz görüşmelerinde Kandil'deki elebaşlarına 38 eylem yaptıklarını ve bu eylemlerde 7'si Polis Özel harekat olmak üzere 42 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü, kendilerinin ise sadece 5 kişiyle irtibat sağlayamadıklarını bildirdi. Oysa 4 haftalık dönem içerisinde güvenlik güçlerinin verdiği şehit sayısının 8 olduğu belirtildi. Kırsaldaki terörist grupların abartılı sayılar ile yalan haberler üreterek, örgüt ele başlarından Murat Karayılan'a hesap vermeye çalıştığı bildirildi.

GİZLİYORLAR

Teröristlerin kayıplarını gizlemenin yanında yaralı olan arkadaşlarını çatışma bölgelerinden kaçırıp, öldürdükleri ve cesetlerini bulunmayacak şekilde gömdükleri de telsiz görüşmelerine yansıdı. Hakkari'de teslim olan Dilan Berjan kod adlı teröristin ifadesinde, "Yüksekova Oramar tepede çatışmada ağır yaralanan Siyabent arkadaşı sırtımızda 5 km taşıdıktan sonra grubun başındaki arkadaş 'Arkamızda iz bırakıyor' diyerek uçurumdan aşağıya attı" dediği öğrenildi. Tunceli'de teslim olan Dersim Koçar kod adlı teröristin ise, "Hozat'ta çatışmada iki ayağından vurulduğu için yürüyemez halde olan Koçero Mardin'i bir süre taşıdık. Ormanlık alana geldiğimizde kafasına ateş ederek öldürüp üzerini taşlarla kapattık" dediği belirlendi. Raporda 63'ü son bir haftada olmak üzere bir ay içinde 101 teröristin silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği, 17 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiği belirtildi. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Kandil Dağı Türkiye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title