Haberler

Yahyalı'da "Haydi Çocuklar Camiye" Kampanyası Tamamlandı

Kayseri'nin Yahyalı İlçesinde çocukların namaz ve cami alışkanlığı kazanmaları amacıyla düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye' Kampanyası sona erdi.

Yahyalı Belediyesi, Yahyalı İlçe Müftülüğü ve TÜGVA iş birliği ile 17 Temmuz - 18 Ağustos 2018 tarihleri arasında ilçe merkez camilerinde düzenlenen kampanyaya 400 çocuk katılırken, 49 çocuk kampanya süresinde hiç bir namazı kaçırmayarak birinci oldu.

Kampanyada dereceye giren çocukların ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, TÜGVA temsilcileri ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran Tilavetinin ardından başlayan törende selamlama konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, çocukların yarışmaya katılmalarına teşvik eden, çocuklarına destek olan ailelere teşekkür ederek şunları söyledi. Başkan Esat Öztürk "Belediyedeki teknik belediyeciliği; yolu, asfaltı, kaldırımı, kilitli parkeyi herkes yapabilir. Belki bu işi Avrupa'daki gayri Müslümler bizden daha iyi yapabilir. Ama belediyecilikte önem verdiğim, sosyal belediyecilik diye tabir ettiğimiz çocuklarımızın bu güzelliğine katkı sunmanın verdiği zevk ve gurur dünyanın başka hiçbir hizmetinde olamaz diye düşünüyorum. Allah'a hamd olsun bu ilçede her zaman hayra motor olduk, şerre de fren olduk. Her zaman da hayra motor, şerre de fren olmaya talibim." dedi.

Konuşmasında yarışmaya destek verenlere teşekkür eden Başkan Esat Öztürk " Huzurunuzda, bizlere her zaman destek olan Koyuncu Ailesine, kampanyamıza katılan 411 çocuğumuzun hepsine futbol topu hediye eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e teşekkür ediyorum. Ayrıca kampanyamıza destek veren gönül insanlarına, diyanet personeline teşekkür ediyorum. İnşaallah kampanyamız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Çocuklarımıza namazı ve camiyi sevdirmeyi şiar edineceğiz. Camilerde çocuklarımız ve gençlerimiz mutlaka olmalı. Bu konuya duyarlı olan, hassasiyet gösteren eski meslektaşlarımı da tebrik ediyorum. " diye konuştu.

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven' de konuşmasında kampanyanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek " Çocuklar, burada alacağınız ödüller bu dünyalık. Asıl sabah namazı dahil olmak üzere namazlarınızı camide cemaatle kılmanız sebebiyle bunun en büyük mükafatını inşallah Yüce Mevla cennette verecek. Bu sebeple buradaki ödüllendirin birer teşvik amaçlı olduğunu bilmek durumundayız." dedi. Konuşmasında anne ve babalara seslenen İl Müftüsü Şahin Güven; " Babalar, camiye tek başınıza gitmeyin. Çocuklarınızı da götürün. Eğer siz de gitmiyorsanız mutlaka gidin ve çocuklarınızı da mutlaka götürün. Anneler, bu toplumu siz yetiştiriyorsunuz. Bu toplumun erkeleri de sizin elinizden geçiyor. İlk eğitimcisi sizlersiniz. Çarşıya, pazara çıktığınız zaman mutlaka camiye gidin, namaz kılın. Eğer yanınızdaki çocuğunuzla birlikte ezan okununca camiye gidip namaz kılarsanız, ister kız ister erkek olsun, çocuğunuz büyüdüğü zaman camiye, cemaate aşık birisi olarak hayatını devam ettirir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde kampanyada birinci olan 49 çocuğu bisiklet ya da çeyrek altın, futbol topu ve forma verildi. Ayrıca kampanyaya katılan tüm çocuklara futbol topu hediye edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title