Haberler

Yağlıdere'de Referandum

Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe Belde Belediyesi'nin kapanmaması için Tuğlacık köylüleri yaptıkları referandumla beldeye bağlanarak mahalle oldu.

Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe Belde Belediyesi'nin kapanmaması için Tuğlacık köylüleri yaptıkları referandumla beldeye bağlanarak mahalle oldu.

Belde Belediyesinin kapanmaması ve mahalle olmak için sandık başına giden köy sakinleri, 154 "evet" oyuna karşı 4 "hayır" oyuyla beldeye bağlandı.

Üçtepe belde Belediye Başkanı Harun Öztürk AA muhabirine, 2011 yılı nüfus sayımlarına göre 2 binin altında nüfusa sahip belediyelerin kapatılacağını hatırlattı.

Belediyelerinin kapanmaması için yeterli nüfusun olmaması nedeniyle ilçeye bağlı Tuğlacık Köyü'nü belediye sınırlarına katmaya karar verdiklerini belirten Öztürk, "Tuğlacık köyü sakinleri de bizlere destek olacağını belirttiler. Bizler de bu köyümüzde referanduma gittik. Halkımız bizimle aynı yerde, aynı yolda, bizim yanımızda olduğunu kanıtladılar. Bizler bundan sonra belediye imkanları ölçüsünde diğer mahallere olduğu gibi bu yeni mahallemize hizmet götürmeye gayret göstereceğiz" dedi.

Tuğlacık köyü ile birlikte belde belediye sınırları içerisindeki mahalle sayısının 4' e yükseldiğini bildiren Öztürk, "Bu katılımla birlikte belde nüfusumuz 2 bin 46 oldu. İnşallah belediyemiz kapanmayacaktır. Yeterli sayıya ulaştık" diye konuştu.

Muhabir: Aytekin Özdemir / Veysel Kara

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Harun Öztürk Yağlıdere Üçtepe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title