Haberler

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem

Güncelleme:

Tavşanlı'da etkili olan kar yağış, yaban hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Yemleme çalışmaları başlatıldı.

Kütahya Tavşanlı'da etkili olan kar yağışının ardından bastıran aşırı soğuklar, yaban hayatını da olumsuz yönde etkiledi. İlçemizde kar yağışlarının başlaması ve kış şartlarının ağırlaşması sebebiyle yaban hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarını karşılamak için Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğünce, yemleme çalışmaları başladı.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Göksel Gökçayır, Aliköy Beldesi Başkanı Kemal Tunç, Tavşanlı Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Salih Kaplan ve beraberindeki Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları Aliköy Beldesi ile Karcık Köyü mevkii arasında Değirmen önü deresi mevkiinde canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için, belirli yerlere, kanatlı hayvanlar için buğday, diğerleri için saman bıraktılar.

Kışın çetin ve zorlu şartları sebebiyle ormanlık alanlarda yaşayan hayvanların gıda sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Kütahya Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü, soğuğa ve açlığa direnen yabani hayvanların imdadına yetişti.

Açıklamada bulunan Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Göksel Gökçayır, " Aliköy Beldesi ile Karcık Köyü mevkii arasında Değirmen önü deresinde bulunuyoruz. Kışın yoğun geçtiği dönemde yaban hayatını ayakta tutabilmek, destek verebilmek için yem bırakmaya geldik.

Bu mevkii yaban hayatın yoğun olduğu bir yer. Bu işlemleri kış aylarında Orman İşletme Müdürlüğü olarak zaman zaman yapmaktayız" diye konuştu.

Daha önce Değirmen önü dere mevkiine 600 tane keklik bırakıldığını belirten Aliköy Beldesi Başkanı Kemal Tunç, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title