Haberler

We Need Space Sergisi 26 Ocak'ta Maslak Unıq'te

Güncelleme:

Melis Binay bu sergisiyle, uzayı bir yaşam alanı olarak görmekten çok öncelikli bir bilgi alanı olarak algılanmasına dikkat çekecek.

"We Need Space" sergisi 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Eserleriyle çağdaş sanata yeni bir soluk getiren 1987 yılı doğumlu Melis Binay "We Need Space" sergisini Türkiye'nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik'in ana sponsorluğunda Maslak Uniq'te açacak. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere'de genç bir Türk tasarımcı olarak büyük yankı uyandıran, Paris ve New York'da sergiler açan Binay, yaptığı tasarımlar ile dünyaca ünlü Alexander Mcqueen'in de dikkatini çekerek, kendisiyle çalışma fırsatı da yakalamıştır. 2015 yılında Paris-Louvre Müzesi tarafından düzenlenen bir yarışmada "Gelecek Vaadeden Sanatçı" unvanını kazanan sanatçılardan biri olan Binay, farklı markalara proje bazlı olarak sanat danışmanlığı da yapıyor.

Raif Dinçkök, Erdal Beşikçioğlu, Serenay Sarıkaya, Bülent Şakrak, Müzisyen Rita Ora, Pharrell Williams, Jean Paul Gaultier, Filiz Eczacıbaşı ve Moby sanatçının eserlerine sahip isimlerden bazıları.

ESERLERDE İRONİ ÖN PLANDA

Sergisinde kişisel varoluş alanlarının farklı şekilde daralmasına değinen Melis Binay; "Bu sebeple kendimiz olamıyoruz. Dünyanın doğal kaynaklarının insanlar tarafından tüketilip, başka yaşam alanları ve galaksiler aramasını ironik bir dille eleştirimek istedim. Çalışmalarımda da bu ironiyle insanın; dünya henüz yaşarken ve iyileştirilebilirken; bu kadar çabuk bir galaksiden vazgeçişimizi, aynı zamanda duygusal olarak kişisel varoluşumuzu günlük tüketim dünyasında unuttuğumuzu ve herşeye bir maske ardından bakmamızı da astronotlarla ironik bir biçimde anlatmak istedim" diyor.

Yaşadığımız, doğduğumuz alanlara, topraklara yabancılaşmamız ve bununla birlikte buralarda yaşayamaz hale gelişimize de değiniyor sergisinde Binay. Bu dünyaya ait olup, bu dünyada yaşamak, nefes almak için artık başka şeylere ihtiyacımız olmasına dikkat çekip, kendimizi koşulsuz şartsız sevgi ve saygı mertebesine getirmeyi hatırlatmak istiyor. "We Need Space" sergisi 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Maslak Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title