Haberler

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu Koşuldu

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkeklerde Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise Türk sporcu Bahar Doğan birinci oldu.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkeklerde Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise Türk sporcu Bahar Doğan birinci oldu.

Vodafone Türkiye'nin isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ün katılımıyla tamamlandı. 21,1 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde 10520'lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda 11633'lük dereceyle Bahar Doğan birinci tamamladı. 10 kilometre koşusunu ise 3430'luk dereceyle Ömer Aslan kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Vodafone Türkiye isim sponsorluğunda, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu'nu tamamlayıcı nitelikte olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda 5 bine yakın maratoncu, dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada'da koşarak sporun yanı sıra İstanbul'un kültürel zenginliklerini de keşfetme fırsatına erişti. Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda koşucular, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi'ni geride bırakarak Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne ulaştılar. Yarı Maraton'da 10 km koşusu ve 400 metrelik Çocuk Koşusu yarışları yer aldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'yla ilgili olarak şunları söyledi

"Vodafone Türkiye olarak iletişim gücümüz ve global bilgi birikimimiz ile ülkemizde spor farkındalığı ve izlenirliğini artırırken, diğer yandan spor izleyicileri ve katılımcılarının dijital deneyimlerini zenginleştirmek üzere desteklerimizi gerçekleştiriyoruz. Sporun, toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde üstlendiği işlevin bilinciyle tüm ana ve alternatif spor dallarına büyük önem veriyoruz. Spor etkinliklerini dört mevsime yayarak, sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, dünyada pek çok şehirde geleneksel olarak organize edilen ve 'dünyanın en hızlı büyüyen yarış tipi' olarak bilinen yarı maratonu desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul'un tarihi dokusunu nefes nefese hissettiğimiz Tarihi Yarımada parkurumuzu 5 bine yakın sporseverin katılımıyla coşku içinde tamamladık. Umarız 2 sene içerisinde Vodafone İstanbul Yarı Maratonu da Gold Label kategorisinde yer alacak. İstanbul'un bir maraton başkenti haline gelmesinin, her yıl on binlerce sporcu ve turisti çekerek, şehrin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul markasının global arenada yükselmesine de katkıda bulunacak bir etkinlik olarak bizim için büyük değer taşıyor."

VMARATON İLE BAĞIŞLARDA ARTIŞ

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşu ve yürüyüşün yanı sıra İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşattı. Vodafone'un maratona özel hem Android hem iOS cihazlar için geliştirdiği "VMaraton" uygulaması ile İstanbullular Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştılar ve destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşlarına VMaraton üzerinden Vodafone Cep Bağış ile bağışta bulundular. Katılımcıların maratonda yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayan farklı aktiviteler düzenlendi.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda dereceye girenler ise şöyle

Ana Kategori Sonuçları

21,1 KM ERKEKLER

Fetene Alemu Regasa (Etiyopya) – 10520

Sulti Gure Timbre (Etiyopya) – 10547

Kefyalew Deja Burise (Etiyopya) – 10603

21,1 KM KADINLAR

Bahar Doğan (Türkiye) – 11633

Mehtap Sızmaz (Türkiye) – 11720

Berger Stephanie Lynn (ABD) – 12433

10 KM

Ömer Aslan (Türkiye) – 3430

Mehmet Boztepe (Türkiye) – 3450

Ahmet Tek (Türkiye) - 3619

bk (os) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Öğüt Bahar Doğan Ömer Aslan Etiyopya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title