Haberler

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı

Güncelleme:

Avusturya'nın başkenti Viyana'da sinagog yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken,15 kişi de yaralandı. Teröristlerin 4'ü teslim olurken, saldırganların DEAŞ sempatizanı olduğu öğrenildi. Basın toplantısı yapan İçişleri bakanı "Evlerden çıkmayın, çocuklarınızı okula göndermeyin" ifadelerinde bulundu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 15 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan saldırganın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Bununla birlikte saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği 7'si ağır 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

1 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 1'İ ÖLDÜRÜLDÜ

Avusturya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir şüphelinin yakalandığı belirtildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

"TERÖR EYLEMİYDİ"

Avusturya İçişleri Bakanlığı, "Farklı yerlerde saldırılar gerçekleşiyor. Birçok saldırgan var. Organize bir terör saldırısı altındayız." açıklamasında bulundu.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

BAZI İNSANLAR REHİN ALINDI

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki silahlı saldırıda yeni gelişme yaşandı. Avusturya medyası, bazı restoranlardaki insanların rehin alındığını duyurdu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise düzenlendiği basın toplantısında, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Nehammer, "Dualarımız, terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kurban ve aralarında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu 15 yaralıyla" ifadelerinde bulundu.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERDEN 4'Ü TESLİM OLDU

Avusturya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 4'ü teslim oldu. Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau da saldırganların terör örgütü DEAŞ sempatizanı olduğunu söyledi.

"YOĞUN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Nehammer, halihazırda öldürülen teröristin uzun namlulu silah kullandığını ve üzerinde sahte patlayıcı madde yüklü bir düzeneğin bulunduğunu belirterek, "Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanıydı. Şu an saldırgana ilişkin yoğun bir soruşturma sürüyor." ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERMEYİN"

Vatandaşlardan, çok zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını isteyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana'dan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Nehammer ayrıca çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu. Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf da öldürülen teröristin Viyana'daki evinin tespit edilerek, emniyet güçleri tarafından incelendiğini söyledi.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 2 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı

TÜRKİYE'NİN VİYANA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN UYARI

Öte yandan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise, ülkedeki Türkiye vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avusturya Viyana Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (118)

CAN DEP:

Bir Müslüman olarak söylüyorum.. Avrupaya mülteci olmus bütün gerici yobaz Islam adina mücadele etiklerini sanan asalaklari hemen Avrupa disina cikarin..yoksa bu tüm alcakca cinayetlerinin önüne gecemesiniz..

17
27
yanıtYanıtla
:

İşte arkadaşlar . Tipik bir kripto hristiyan .

yanıt3
yanıt4
vatandaş:

sanırım sende kafayı bulan kendini müslüman zannedenlerdensin. . adamlar zaten müslümanlara yobaz gerici çağ dışı diyerek görüyorlar. müslümansa teröristtir diyorlar islam adına savaşıyoruz diyenler zaten coninin adamları gerçek müminler kendilerini savunanlar sen bunları görmüyorsan ben sana ne diyeyim yani filistin halkı gibi örnek olsun diye söylüyorum şimdi umarım anlamışsındır. .

yanıt3
yanıt2
CEVAP:

ÇÖL BEDEVİLERİNİ ALMALARI HATA ZATEN BIRAKSALARDI ÇÖLLERİNE DEVELERİNE BİNSELERDİ BUNLAR OLMAZDI BUGÜN

yanıt5
yanıt4
vtd:

önce onlar adamların ülkesinden çıksın onlar dönerler sen üzülme emi

yanıt4
yanıt0
once sen cik:

biz bir dusunelim

yanıt0
yanıt0
Her biji islam:

Bir yahudi olarak söylüyor gibi duruyorsun

yanıt1
yanıt2
Sasan:

Allah seni bildiği gibi etsin

yanıt1
yanıt1
ramazan özdemir:

Türk olmadığın icin yorumun un değeri yok belkide ermenisin

yanıt3
yanıt5
ANTIFASIST:

Adam cok dogru söylemis.. bazilari üzerlerine alindiklarina göre her halde onlarda o bahs etigi yobaz gerici asalaklardandirlar.

yanıt1
yanıt0
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title