Haberler

Vezirköprü'nün Lokomotifi Turizm, Orman ve Hayvancılık Olacak

Samsun'un Vezirköprü İlçesinin Kalkınma ve Gelişmedeki Lokomotifinin Turizm, Orman Ürünleri ve Hayvancılığın Olacağı Belirtildi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinin kalkınma ve gelişmedeki lokomotifinin turizm, orman ürünleri ve hayvancılığın olacağı belirtildi.

Samsun’un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Adem Arslan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti başkanlarıyla toplantı yaptı. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda ilçenin tanıtımı ve gelişmesi için ilçe halkının ve iş adamlarının gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Arslan, burada siyasi parti başkanlarına, sivil toplum örgütlerine ve ilçe halkına çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Kaymakam Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Orman ürünleri, hayvancılık ve turizm ve konusunda Vezirköprü’nün başarı yakalayabileceği potansiyeli var. Bunun içinde yapılabilecek çok şey var ama Vezirköprü’nün tanıtımı içinde yapılmamışta çok şey var. Alt yapısından, lokantasından, kalma yerine kadar problemi olmaması lazım. Ancak bugün biz çocuğunu yüksek okula kayıt yaptırmak için gelen anne ve babayı ağırlayabileceğimiz bir yerimiz yok” dedi.

Vezirköprü’nün birçok konuda potansiyelinin bulunduğunu anlatan Arslan, “Antınkaya Barajı’nda su sporları yapılabilir. Kunduz ormanlarının inanılmaz bir doğal güzelliği var. Burası turizme açılabilir. Tarihi eserler hızla restore ediliyor. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın duyarlılığıyla beraber var olan tarihi eserlerin onarılması lazım. Devlet bu konuda çok büyük destek veriyor. Bir toplumsal duyarlılık oluşturmak lazım. Geçen yıl bu anlamda da bir çalışma yaptık” diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği’ne üye olduklarını açıklayan Kaymakam Arslan, “Şu anda ÇEKÜL Vakfı hazırlıklarını yapıyor. Sokak canlandırma projeleri çiziliyor. Vezirköprü bir Safranbolu, bir Ankara’nın Beypazarı gibi olabilir. Sokak canlandırması yapılacak, orada toplanan esnaflar sokak festivalleri yapılarak isimleri kazanılmaya başlanacak, dışardan insanlar gelecek, pansiyonlar olacak var olan tarihi ve bomboş duran evlerimiz pansiyon olacak ve bu konuda projemiz hazır. İlçe kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması lazım” şeklinde konuştu.

(ŞU-SA)

26.10.2007 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title