Haberler

Van ile Salmas 'Kardeş' Oldu

Van Büyükşehir Belediyesi ile İran’ın Salmas Belediyesi arasında ’Kardeş Belediye’ protokolü imzalandı.

Van Büyükşehir Belediyesi ile İran'ın Salmas Belediyesi arasında 'Kardeş Belediye' protokolü imzalandı.

Van'da çeşitli temaslarda bulunan İran'ın Salmas Belediyesi heyeti, Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Aralarında Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade, Salmas Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ve Salmas Belediye Meclis Müdürü Rıza Recebi'nin de bulunduğu kalabalık İran heyeti, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan heyet üyeleri, Van'ın kendileri için çok önemli bir kent olduğunu ve Van ile 'Kardeş Belediye' protokolü imzalamak için geldiklerini ifade ettiler. Van Büyükşehir Belediye eş başkanlarının kendilerini kabul etmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren heyet üyeleri, her yıl binlerce İranlı turistin Van'a geldiğini ve Van ile olan yakın ilişkilerini sürdürmek istediklerini dile getirdiler.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, İran'dan gelen turistlerin Van'ın kalkınması için önemli bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Çoban, "Salmas Belediyesi bizim için kıymetli bir belediyedir. Sizin belediyenizin bizim için manevi bir değeri var. Bu açıdan sizleri burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi ile Salmas Belediyesi arasında 'Kardeş Belediye' protokolü imzalandı. Kürtçe-Türkçe ve Farsça'dan oluşan protokol, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ile Salmas Belediyesi Encümen Müdürü Rıza Recebi arasında imzalandı. Recebi ve heyet üyeleri daha sonra Çoban ve Kaya'ya İran motiflerinin yer aldığı bir tablo hediye ederken, eş başkanlar Çoban ve Kaya ise heyete içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu çantalar verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Kaya Salmas İran Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

vanim sahipsiz:

Vana kardes bulmayin vana hizmet bulun cocuklarina park bulun sosyal tesis buluun mahalelerine cocuklara eglenebilecekleri guzel aktiviteler bulun temiz bir nesil yetismesi icin genclere hizmetler bulun memleketimden beni kardesinden ediyorsun kendine hayri olmayan memlekete beni kardes ediyorsun batsin hizmetiniz kardeslik anlayisiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title