Haberler

Van'dan Kısa Kısa

Van'da düzenlene kaçakçılık operasyonlarında sigara ve tekstil ürünü ele geçirildi.

Van'da düzenlene kaçakçılık operasyonlarında sigara ve tekstil ürünü ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında ekipler, İpekyolu İlçesi Van-Saray karayolunda bir kamyoneti durdurdu.

Araçta yapılan aramada irsaliyesiz ve faturasız çeşitli markalarda 3 bin 827 parça tekstil ürünü ele geçirildi.

Öte yandan, Erciş ilçesi Yankıtepe Mahallesinde, Pay Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile Güvenlik Korucularının yol emniyet ve kontrol faaliyeti sırasında durdurulan araçta, çuvallara konulmuş 6 bin 770 paket kaçak sigara ele geçildiği, olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Van TSO'ya tarihi görev

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildiği 74. Genel Kurulda, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Konsey Başkanlığına seçilme başarısı gösterdi.

Konsey Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, odanın il için tarihi bir günü yaşadığını, 56 yıllık oda tarihinde TOBB'da elde edilen en önemli temsiliyeti aldığını söyledi.

"A sınıfı oda" statüsüne sahip odanın böylesi önemli bir sorumluluğu almasının, üyelerin gurur duyacağı başarı olduğunu ifade eden Çeliktaş, "Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Uzun zamandır yaptığımız hizmetlerin ve verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık." dedi.

Acil servis çalışanlarına eğitim

Van İl Sağlık Müdürlüğünün, Sağlık Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirdiği eğitime 300 acil çalışanı katıldı.

Eğitimde, psikoterapi, acil servislerde etkili iletişim teknikleri ile ilgili eğitim verildi.

Bakan Yardımcısı Çiftci, Erciş TSO heyetini kabul etti

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na yeniden seçilen İzzet Yağar ile meclis başkan ve başkan yardımcısından oluşan oda heyetini Bakanlıkta kabul etti.

Kabulde konuşan Çiftci, Yağar ve ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

Erciş'e hizmet eden tüm paydaşlarla istişare halinde olduklarını belirten Çiftci, AK Parti hükümetlerinin yaptığı ve yapacağı hizmetler ile Erciş'i geleceğe taşıyacaklarını, tüm yatırımların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ordu Caddesi yenileniyor

İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Ordu Caddesi'ni yenileme çalışmalarına başladı. İlk aşamada yaklaşık 800 metre olan yolun tamamında, sökülme ve zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar halen Ordu Caddesi'nin Milli Egemenlik Caddesi girişi, Cumhuriyet Caddesi ve İnşaatçılar Sokağı bağlantılarında devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

İpekyolu Erciş Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title