Haberler

Van'daki Kck Operasyonu

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Edremit ve Özalp belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Edremit ve Özalp belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan, aralarında Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'ın da bulunduğu 7 kişinin, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındı.

İfadelerinden sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında, 7 Haziran'da, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Başkale Belediye Başkanı Hecer Saruhan, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve BDP İl Başkanı Mihriban Şah'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Muradiye Belediye Başkanı Çelik, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, dün adliyeye sevk edilen 6 kişiden Van Belediye Başkanı Kaya ile eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, sabah saatlerine kadar devam eden mahkemece sonunda 'terör örgütü üyesi' olmak suçundan tutuklanmış, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Politika

Abdulkerim Sayan Edremit Özalp Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title