Haberler

Bakışık'ın hayvan içme suyu sorunu giderildi

Güncelleme:

- Bakışık'ın hayvan içme suyu sorunu giderildi Van Büyükşehir Belediyesi, Saray ilçesinin Bakışık Mahallesi'nde yaşanan hayvan içme suyu sorununu yaptığı sondaj çalışmasıyla giderdi.

- Bakışık'ın hayvan içme suyu sorunu giderildi

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi, Saray ilçesinin Bakışık Mahallesi'nde yaşanan hayvan içme suyu sorununu yaptığı sondaj çalışmasıyla giderdi.

Tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalarla çiftçilere can suyu olan Van Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji sistemli hayvan içme suyu tesislerinin kurulumuna devam ediyor. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde Saray'ın Bakışık Mahallesi'nde hayvan içme suyu sıkıntısı çözüldü. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan sondaj çalışmasında suya ulaşılan bölgede yaşanan elektrik sıkıntısı da kurulan güneş enerji panelleri sayesinde giderildi.

Projeyi incelemek üzere bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Saray Kaymakamı Yunus Ataman ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun, sıvatlara ilk suyu verdi.

Bölgede bulunan 15 bin hayvanın su ihtiyacını karşılayacak olan tesis ile tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, bu tip projelerle vatandaşlara destek verme adına çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Genel Sekreter Çelikel, "140 metreden çıkarttığımız suyu 70 metre uzunluğundaki sıvatlara aktaracağız. Yine projemiz kapsamında sıvat çevresine 5 dönümlük alanı da çevirerek ağaçlandırdık. Temennimiz de o ki yöre halkı projeyi sahiplensin. DAP ortaklığıyla yürüttüğümüz projede vatandaşlarımızın yaylada uzağa gitmeden daha yakında suya kavuşacaklar. Önümüzdeki sene de farklı ilçe ve mahallelerde çalışmalarımız sürecek. Proje maliyetimiz de 800 bin liranın üzerinde bir yatırım. Bu sene yine DAP'a 26 proje sunduk. Önümüzdeki sene bu 26 projemizi de hayata geçireceğiz. Önümüzdeki sene daha güçlü bir şekilde arazi yollarımız, kanallar, gölet yapımları gibi birçok alanda desteklerimizi sunağıcak. Yöremize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Mahalle Muhtarı Hanifi Sonsuz ise daha önce hayvanların su için köye gelip sonra tekrar yaylaya çıktıklarını vurgulayıp, çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title