Haberler

Van Binali Yıldırım: Bizleri Şimdi Türkler, Kürtler Diye Ayrıştırmak Istiyorlar 1-

Dha YURT- Binali Yıldırım: Bizleri şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar"HALA KÖYLERE TEHDİT ETMEYE CESARET EDENLER OLURSA BUNLARI BİLMEK İSTİYORUZ""CHP, HDP İLE ÇOK HAŞİR NEŞİR İŞTE HDP'NİN SONU SEN DE BÖYLE YAPMAYA DEVAM EDERSEN ...

Dha YURT- Binali Yıldırım : Bizleri şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar

"HALA KÖYLERE TEHDİT ETMEYE CESARET EDENLER OLURSA BUNLARI BİLMEK İSTİYORUZ"

"CHP, HDP İLE ÇOK HAŞİR NEŞİR İŞTE HDP'NİN SONU SEN DE BÖYLE YAPMAYA DEVAM EDERSEN ..."

Başbakan Binali Yıldırım Van'da yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek, "Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görmeli. Halkı bölmek, parçalamak için insanları ikiye böldüler berberiler, yerliler diye. Bizleri de şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar. Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Hileli tuzakları başlarına geçirecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Van'da konuştu. Birlik beraberlik mesajı veren Yıldırım, "Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek. Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek. Esnafımızdan zorla para toplayan, tehdit, şantaj, haraç ile milleti tehdit edenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Bir çok iş adamının yatırımlarını yarıda bırakarak zarar uğradığını biliyorsunuz. Devletin şefkatli eli, yardımı, desteği hep sizinle beraber olacak. Demir yumruğu da teröristin sizin hayatınızı zorlaştıranların tepesinde patlayacak. Onlara bu toprakları dar edeceğiz. Onlar bu ülkenin başının belası olmaktan çıkacak" diye konuştu.

"YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN TETİKÇİLİĞİNİ YAPAN TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK"

Yıldırım, "Güvenlik güçlerimiz, yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara dünyayı dar edeceğiz. Biz Menderes'iz, Özal'ız. Vesayete rağmen iktidara giden Necmettin Erbakan'ız. Aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Şivan Perver'iz, Ahmet Kaya'yız. Büyük şair, Ahmet Arif, kardeşliğimize kast eden bu alçaklara ne güzel söylemiş, 'Bunlar engerekler, çıyanlardır' bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır" ifadelerini kullandı.

"BİZLERİ DE ŞİMDİ TÜRKLER, KÜRTLER DİYE AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR"

Yıldırım, "Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görmeli. Halkı bölmek, parçalamak için insanları ikiye böldüler berberiler, yerliler diye. Bizleri de şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar. Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Hileli tuzakları başlarına geçirecek. Ayrıştırmaya çalışacaklara gereken dersi Van verecek mi?" açıklamasında bulundu.

"HDP, CHP MİLLETİ TEHDİT EDİYOR İKİZ KARDEŞ OLMUŞLAR"

Anayasa değişikliğine değinen Yıldırım, "HDP, CHP milleti tehdit ediyor. Korku salıyor. Gerçeklerden uzak bir hayal alemi içinde geziyor. İkiz kardeş olmuşlar. Birisi ayağını kaldırıyor öbürü basıyor. Vanlı'nın oyuna değil işe, projelere ihtiyacı var. Bunların savunduğu anayasa 1980 sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline getirilen anayasayı savunuyor. Darbe anayasasını savunuyorlar. Yeni anayasada bölünme yok. Çukurculara, Hendekçilere yer yok" ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLER, PKK'LI ALÇAKLAR, MİLLETİ HARACA BAĞLADI"

Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Teröristler, PKK'lı alçaklar, milleti haraca bağladı. Esnafı canından bezdirenler yatırımları engelleyenler en çok Vanlılara zarar vermediler mi? Van'ın bu meydanı şahit olsun ki, annelerin göz yaşı dinecek terörün gençlerimizi kullanmasına asla izin vermeyeceğiz. Cazibe merkezleri programına Van'ı da dahil ettik" dedi.

"VAN'I GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN HARCAYACAKLARINA PARALARI DAĞA GÖNDERDİLER"

Yıldırım, "Van'ı Büyükşehir Belediyesi yaptık. HPD'den belediye başkanı seçtiniz. Gelen trilyonları Van'ı güzelleştirmek için harcayacaklarına paraları dağa gönderdiler. Teröristlere gönderdiler. Her yıl 400 trilyon para geliyor. Nerede bu para? 750 trilyon borç taktılar. Borç. Sizin paralarınızı yediler teröre verdiler. Hiçbir faydaları olmadı bu alçakların" açıklamasında bulundu.

"AVRUPA ÜLKELERİ BUNLARIN REKLAMINI, PROPAGANDASINI YAPIYOR"

Yıldırım, "Şimdi bir de bunların destekçileri türedi. Avrupa ülkeleri işi gücü bıraktılar. Bunların reklamını, propagandasını yapıyorlar. Bu demokrasi değildir. İki yüzlülüktür. Amaçları kardeşliğimize nifak sokmaktır. Zalime merhamet, mazluma zulümdür" dedi.

"HALA KÖYLERE TEHDİT ETMEYE CESARET EDENLER OLURSA BUNLARI BİLMEK İSTİYORUZ"

Yıldırım, "Bundan sonra her kim benim Vanlı kardeşlerime, gençlere, hanımlarımıza yan bakarsa, tehdit ederse karşısında adaletin kılıcını, Türkiye Cumhuriyeti devletini bulacak. Hala kapınıza gelip haraç isteyen, tehdit eden olursa katiyen bunlara pirim vermeyin bize haber verin tepelerine binip canlarını okuyalım. Hala köylere tehdit etmeye cesaret edenler olursa bunları da bilmek istiyoruz. Gözünün yaşına bakmayacağız" diye konuştu.

"CHP, HDP İLE ÇOK HAŞİR NEŞİR İŞTE HDP'NİN SONU SEN DE BÖYLE YAPMAYA DEVAM EDERSEN ..."

Yıldırım, "Bu CHP bugünlerde HDP ile çok haşir neşir olduğu için eşbaşkanlığa kafayı takmış eşcumhurbaşkanlığı olsun diyor. İşte HDP'nin sonu sen de böyle yapmaya devam edersen millet de gereken cevabı sana da verir. Cumhurbaşkanı tek olacak. Patron millet, 80 milyon olacak" dedi.

Yıldırım konuşmasına Kürtçe 'evet' diyerek son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title