Haberler

Van Bahçesaray nerede? Bahçesaray rakımı kaç?

Güncelleme:

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu çok sayıda can kaybı yaşandı. Ülkeye yasa boğan afet sonrası vatandaşlar çığ felaketine odaklanırken Van Bahçesaray nerede ve Bahçesaray rakımı kaç gibi konular araştırıldı. Peki, Bahçesaray nerede, Van Bahçesaray nerede? Bahçesaray rakımı kaç?

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 4 Şubat akşamı üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Arama kurtarma faaliyetleri yürüten ekibin üzerine tekrar çığ düşmesi sonucu 2. çığ felaketi yaşandı ve can kaybı sayısı 26'ya ulaştı. Kahreden olay sonrası Van Bahçesaray nerede? Bahçesaray rakımı kaç? Bahçesaray nerede konuları merak edildi.

BAHÇESARAY NEREDE?

Bahçesaray Van ilinin güney batısında yer alan ilçesidir.

Bahçesaray, Van iline 108 km uzaklıktadır.

Bahçesaray, Bingöl iline 300 km uzaklıktadır.

Bahçesaray, Mardin iline 377 km uzaklıktadır.

Bahçesaray, Şırnak iline 294 km uzaklıktadır

Van Bahçesaray nerede? Bahçesaray rakımı kaç?Van Bahçesaray konum

BAHÇESARAY RAKIMI KAÇ?

Bahçesaray rakımı: 1,870 m

BAHÇESARAY HAKKINDA

19. yüzyılda Kırım Bahçesaray'dan gelem Kırım Tatar Göçmenlerine itafen bu adı almıştır.

1962'ye kadar Siirt'in Pervari ilçesinin bucağıyken, daha sonraları Van'ın Gevaş ilçesine bağlanmıştır. 1987'de ilçe olmuştur. Eski adı Müküs'tür. 1915 öncesi çoğunluklu bir Ermeni nüfus vardı. 1915'teki Ermeni Tehciri'nin ardında Ermeniler ilçeyi terkettiler. İlçede eski kiliseler vardır.

BAHÇESARAY'DA ULAŞIM

İlçenin Ulubeyli Köyü üzerinden Bitlis-Hizan bağlantılı stabilize yolu vardır. Bu yol tüm mevsimde açıktır. Ancak Hizan-Tatvan bağlantısıyla Van'a ulaşım yaklaşık (kış koşulları ve stabilize yol koşullarından dolayı) 6 saat sürmektedir. Daha ziyade Van-Gevaş üzerinden 3000 metre rakımlı Karabet Geçidi'nden geçilerek, kıvrım kıvrım ve dolambaçlı yollarla ilçeye ulaşılır. Bu yol üzerinden ulaşım yaklaşık 1.30 saat sürmektedir.

Geçitteki rakımın yüksekliğinden dolayı Temmuz ayında bile geçen senelerde yağmış olan eski kar görülebilir. Yaz mevsiminde yüksek yaylalara hayvancılık yapmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinden göçebeler gelir, kış başlarken yaylaları terk ederler.

BAHÇESARAY İKLİMİ

Bahçesaray'ın iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Bahçesaray Bingöl Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title