Haberler

Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Seracılık Projesi İçin İncelemelerde Bulundu

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz Erzincan Merkeze bağlı Uluköy Köyü’nde uygulanması planlanan seracılık projesi ile ilgili olarak bölgede incelemelerde bulundular.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz Erzincan Merkeze bağlı Uluköy Köyü'nde uygulanması planlanan seracılık projesi ile ilgili olarak bölgede incelemelerde bulundular.

Örtü altı sebze yetiştiriciliğinde seracılığın yaygınlaştırılarak üretimin arttırılarak istihdamın sağlanması amacı ile Erzincan Valiliği koordinasyonunda yürütülen Seracılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Vali Süleyman Kahraman ve Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz Uluköy Köyü'nde kurulacak olan Organize Seracılık Projesi ile ilgili olarak bölgede incelemelerde bulundular. Ziyarette, köy arazisinde Uluköy sakinleri ile görüşen Vali Kahraman, Seracılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi hakkında bilgi verdi. Kırsal alanlarda istihdamın artırılarak işsizliğin azaltılması konusunda önemli bir çalışma olacağını dile getiren Vali Kahraman, diğer illere de örnek teşkil eden projenin tamamlanmasının ardından Erzincan'ın bölgenin sebze ihtiyacını karşılayacak seviyeye geleceğini kaydetti. Seracılık projesi sayesinde, örtü altında sebze üretimi artırılarak Erzincan ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Kahraman, İldeki diğer işkollarında da hareketlilik ve işçi istihdamında artış olacağını söyledi. Kaliteli sebze üretiminin artması diğer illerdeki alıcıların, ihracatçıların dikkatini çekecek ve pazarlama konusunda önemli avantaj sağlanacağını vurgulayan Vali Kahraman, projenin en kısa zamanda uygulanabilmesi için Erzincan Valiliği olarak çalışmaların hızlandırılacağını dile getirdi.

Projenin Erzincan ve Uluköy Köyü için önemli olduğunu söyleyen Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Türkiye'ye örnek olacak projenin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, kısa zamanda bölge üreticisine hizmet vermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Uluköy Köyü vatandaşları ile birlikte projenin uygulanması planlanan arazide incelemelerde bulunan Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet, burada hasat dönemi yaklaşan domates, karpuz, biber ve çeşitli sebzelerden tadarak, yeni hasat döneminin üreticilerimiz için bol kazançlı ve hayırlı olması dileklerinde bulundular. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talha Erol Durmaz Süleyman Kahraman Erzincan Uluköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title