Haberler

Vali Topaca, Esenboğa Havalimanı Spor Tesisleri'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Esenboğa havalimanı spor tesisleri, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın katılımıyla açıldı.

Esenboğa havalimanı spor tesisleri, Ankara Valisi Ercan Topaca'nın katılımıyla açıldı.

Açılış törenine Vali Topaca'nın yanı sıra Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, Vali Yardımcıları Süleyman Hürrem Aksoy, Murat Soylu, Bilal Bozdemir, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı İ. Selay Mürey, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, TAV Müdürü Nuray Emirler, Ankara Gençlik, Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Ercan Topaca açılışı yapılan tenis kortu ile voleybol ve basketbol sahalarının havalimanı çalışanları için hayırlı, uğurlu ve sağlıklı yaşamın bir vesilesi olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Ülkeler için kendi markalarını oluşturmak, dünyadaki rekabette pozisyonunu korumak açısından çok önemlidir. Bizim ülkemizin de bu anlamda son dönemde oluşturduğu en önemli markalardan birisi Türk Hava Yolları'dır. Türk Hava Yolları deyince sadece Türk Hava Yollarını değil onu destekleyen, onunla birlikte çalışan gerek kamu kurumları, gerekse özelleştirme sebebiyle buranın işletilmesine katkı veren özel sektör kuruluşları dahil olmak üzere bütün devletimizin, bütün milletimizin bu markanın oluşturulmasında ve sürdürülmesinde gerçekten önemli katkıları vardır. Türk Hava Yolları hepimizin göğsünü kabartıyor."

Türk Hava Yollarının ve havacılığın gelişmesi için aynı zamanda her türlü teknik donanıma, sosyal ve kültürel tesislere sahip havalimanlarının da öneminin tartışmasız olduğunu ifade eden Vali Topaca konuşmasına şöyle devam etti: "Esenboğa'nın eski halini hepimiz biliyoruz. Ülkemizin ve başkentimizin büyüklüğü ile uyumlu olmayan küçük bir havalimanıydı. Son dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakan olduğu dönemde, Sayın Başbakanımızın katkılarıyla pırıl pırıl, herkesin gıpta ile baktığı Esenboğa Havalimanı tesislerle birlikte yenilendi. Burada bir eksik vardı tabii, sekiz bin kişi çalışıyor. Yıllık on iki milyondan fazla yolcu, günlük kırk bin yolcu, giren çıkan çok yoğun, çok hareketli bir yer. Sosyal Tesisleri, spor tesisleri olmadan bu olmazdı. Vali yardımcımız bu konuyu gündeme getirdiği andan itibaren burada çalışan arkadaşlar gibi inanın ben de heyecanlandım. Bunun yapılmasını, hayata geçirilmesini destekledim ve istedim. Bu tesisler yeterli mi? Elbette yeterli değil ama hiç olmamasındansa şu an bu iki tesisin hatta üç tesisin hayata geçirilmiş olması çalışanlarımızın hayatını kolaylaştıracaktır. Son dönemde Millet olarak spor konusundaki bilincimiz artıyor. Bunun farkındayız. Eskiden parklarda, yollarda yürümek çok yaygın değildi. Artık insanımız spor yapmak, yürüyüş yapmak, tenis oynamak, sporun bütün dallarında faaliyet göstermek istiyor. Burada o imkan yoktu. Başlangıcını inşallah bu tesislerle yapmış oluyoruz. Ayrıca yüzme havuzuyla ilgili çalışma da devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içinde yüzme havuzumuz da faaliyete geçince inanıyorum burada çalışan arkadaşlarımızın motivasyonu, hayata tutunuşu sağlıklı birey olma anlamında da güçlenecek, işlerimiz daha verimli hale gelecektir."

Vali Topaca sözlerine şunları ekledi: "Gerek maddi, gerekse manevi anlamda bu projeye destek olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ben bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçen başta Vali Yardımcımız olmak üzere ekibine, çalışanlara, maddi destek sağlayan yatırımcı firmamıza, Bakanlığımız personeline ve federasyon temsilcilerine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Vali Topaca tarafından milli sporculara plaket takdim edilmesinin ardından kurdela kesimi ve Esenboğa Havalimanı Spor Tesisleri (tenis kortu, basketbol, voleybol sahası) açılışı gerçekleşti.

Ankara Valisi Topaca ve Vali Yardımcısı Murat Soylu arasında yapılan tenis maçının sonrasında 12 yaş grubu tenis sporcuları Melis Şakiroğlu ve Hüseyin Şahin arasında yapılan gösteri maçı izlendi.

Açılış töreni, Vali Topaca ve beraberindeki heyetin Eski Büyük Şeref Salonu Sosyal Tesis ve Havuzu'nu gezmesi ile sona erdi. (BC -BA-Y) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türk Hava Yolları Ercan Topaca Murat Soylu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title