Haberler

Vali Mayda:Bu Şehrin Geçmişinden Gelen Dokuyu Gelecek Nesillere Aktarmak Çabası İçindeyiz

Güncelleme:

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin şehrin ilk kurulduğu yer olduğunu ve dolayısıyla Gümüşhane'nin kimliği olduğunu söyledi.

Şehir kimliği oluşurken, o şehirde bulunan tarihi doku, doğal ve coğrafi değerler ve yetişmiş insan gücü şehrin kimlik dokusunda nitelik kazandığını ifade etti. Vali Mayda; Binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerleri olan ve bu şehrin geçmişinden gelen tarihi dokuyu gelecek nesillere aktarmak çabası içerisindeyiz dedi.

Yaptığı açıklamada Süleymaniye'de yapımı planlanan kayak merkezi ile ilgili gelinen son durumu gazetecilerle paylaşan Vali Mayda, bölgenin SİT alanı olmasının süreci uzattığını söyledi.

Gelinen aşamada Koruma İmar Planının tamamlandığını, şuanda Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kurulunda beklediğini belirten Vali Mayda, "Neyi bekliyor? Beraber görüşülmesi gereken 1/25.000'lik planı bekliyor. Bu plan bizim kayak merkezimizi ilgilendiriyor. Orada yapılacak tesisler, yapılacak teleferik, telesiyej, kurulması düşünülen otel ve sosyal tesislerdir. Onlarda şuanda Kültür ve Turizm Bakanlığının kurulunda bekliyor. Geçtiğimiz Cuma günü gündeme girmişti ama yönetmelikle ilgili bir tereddüt doğunca bir sonraki Cuma'ya sarktı. Trabzon'a geldiğinde ikisi birden görüşülecek." dedi.

Bu yıl içerisinde kayak merkezinin planlama çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Mayda, kış mevsimine doğru İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin kayak merkezinin üst bölgelerinde temizlik yapmak üzere bölgeye gönderileceğini, alanı bu yıl kaymaya hazır getirmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Bu noktada gazetecilerden vatandaşların imara açılan bölgelerde yapılaşmasını teşvik ve tavsiye etmelerini isteten Vali Mayda, "Bir işadamımız o bölgede 5 yıldızlı otel yapacağını söz vermişti. İl dışındaki bazı işadamlarımızın da orada Gümüşhane tipi ev yapma taahhütleri vardı. Onları da davet eder, buyurun yapın deriz." dedi.

Süleymaniye Mahallesinin yoluyla ilgili Belediye'nin sürdürdüğü çalışmaların yanında İl Özel İdaresi olarak bu yola asfalt desteği vereceklerini belirten Vali Mayda, bu yolun Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde yaylaları birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol kapsamına alındığını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleymaniye Yusuf Mayda Gümüşhane Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title