Haberler

Vali Eşi Kurtalan İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın, Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Kurtalanlı bayanların sorunları hakkında bilgi aldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın Eşi Arzu Aydın, beraberinde Siirt Cumhuriyet Baş Savcısı Bayram Bayar'ın Eşi Fatma Bayar, Vali Yardımcılarının eşleri Asuman Pala, Sinem Yörük ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu'nun eşi Fatma Yeloğlu, ile birlikte Kurtalan ilçesini ziyaret ederek, gezi ve incelemelerde bulundu. Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu ve eşi Emel İmamoğlu ile bazı kurum müdürlerinin eşleri tarafından karşılanan Bayan Aydın, İlçe Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu'ndan bilgi aldı.

Bayan Aydın ilk olarak, Kurtalan Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezinin "Mutlu Kadın, Mutlu Aile" projesi kapsamında bayanlara yönelik açılan deri kösele çanta ve cam seramik kurslarını başarı ile tamamlayan 74 kursiyere sertifika dağıtım törenine katıldı. Daha sonra Aile Destek Merkezi (ADEM)'de hizmet veren Kreş'te, çocukların doğum günü kutlandı. Çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Bayan Aydın ve beraberindekiler daha sonra "Nihat Özdemir Mikro Kredi Kurtalan şubesi' nin kredi dağıtım törenine katıldı.

Slayt gösterisi ile başlayan törende konuşan Mikrokredi Şubesi Müdürü İdris Tuaç, Şube olarak bugüne kadar ilçedeki 800 kadına kredi kullandırdıklarını belirterek,"Ev kadınlarına verdiğimiz kredileri taksitlendirdik. Taksitlerin geri ödeme oranının yüzde 100 olması ilçemizin başarısını göstermektedir. Yeni programımızla kadınların, kozmetik ve çeşitli ürünlerin satışını yapmalarını hedefliyoruz."dedi. Konuşmaların ardından 10 kadına 1000 TL'lik kredi çeki törenle dağıtıldı. Kurtalan Kilim atölyesini de ziyaret eden Bayan Aydın ve beraberindekiler, Atölye hakkında yetkililerinden bilgi alarak, kilim dokuyan kızlarla bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Aydın Arzu Aydın Kurtalan Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title