Haberler

Vali Altınok'tan Gülağaç ve Güzelyurt İlçelerine Ziyaret

Aksaray Valisi Selami Altınok, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Selami Altınok, Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, il Müftüsü Bekir Gülce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ile birlikte Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Kasabası'nda, Belediye Başkanı Hüseyin US ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Altınok, nüfus olarak Aksaray'ın büyük beldeleri arasında bulunan Demirci Beldesi'ni geniş zamanda ziyaret edeceğini dile getirerek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Gülağaç ilçesine geçen Vali Altınok ve beraberindeki heyet Gülağaç İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Buradan Gülağaç Kaymakamlığı'nı ve Gülağaç Belediyesi'ne geçen Vali Altınok, İlçe Kaymakamı Harun Yücel ve İlçe Belediye Başkanı Faruk Teymen'den de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Genel Meclis Başkanı Özkan Doygun, Gülağaç ve Güzelyurt İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı ilçe ziyaretlerinde açıklamada bulunan Vali Selami Altınok, Aksaray'da her bölgenin kendine has özellikleri ile öne çıkması gerektiğini söyledi. Vali Altınok, "Tarımsal bölgelerimizin tarım alanında, turizm ve diğer farklı alanlarda önemli potansiyeli bulunan bölgelerimizin de sahip oldukları o potansiyellerine göre ağırlık vermeliyiz. Her ilçe ve bölgemizde birbirine destek verip beraber hareket etmeli" dedi.

"AKSARAY'DA TURİZMİ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ"

Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinin eski ve önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinde önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Vali Altınok, bölgenin dünya mirası sayılan önemli turizm değerlerine sahip olduğunu bundan hareketle bu değerlerin en iyi şekilde tanıtılarak, turizmin hizmetine sunulması ve gelen turistlerin de maddi olarak bölgeye bir katkı sağlaması gerektiğini aktardı. Aksaray'da turizme bütünsel bir bakış açısı ile yaklaştıklarını ifade eden Vali Selami Altınok, "Aksaray'da turizm konusunda hepimizin hedefi birdir. Selçuklu Hanları, Gülağaç ve Güzelyurt bölgesindeki eski dönemlere ait yapılar, Ihlara Vadisi ve diğer tabii güzellikleri Aksaray turizmi için bir bütündür. Biz burada bütünsel bir bakış açısı ile Aksaray'da turizmi ön plana çıkarmalıyız. Birlikte hareket ederek Nevşehir ile entegre bir şekilde turizm alanında Aksaray'ın bu büyük ve önemli değer ve potansiyelini turizmin hizmetine en iyi şekilde sunmalıyız" dedi. Vali Selami Altınok, Gülağaç ve Güzelyurt ilçesi ile bağlı belde ve köylerde İl Özel İdaresi hizmet alanında bulunan yollarda da asfaltlama ve diğer bakım ve onarımların yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini belirtti. Gülağaç'tan sonra Güzelyurt ilçesine geçen Vali Selami Altınok, Güzelyurt Kaymakam Vekili Turan Soğukoluk ve Güzelyurt Belediye Başkanı Kutret Özeş'i ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarihi Güzelyurt evlerini gezen Vali Selami Altınok, ilçeyi gezen turistlerle de selamlaşarak sohbet etti. Güzelyurt İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çini Atölyesi'nde de incelemelerde bulunan Vali Altınok, çini sanatını öğrenen hanımlarla görüştü. Aksaray Üniversitesi'ne bağlı Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile de görüşen Vali Selami Altınok, öğrencilerin istek ve talepleri ile ilgili Kaymakam Vekil Soğukoluk'a gerekenin yapılması talimatını verdi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Altınok Erdal Eren Güzelyurt Gülağaç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title