Haberler

Vahşi Sırtlanları Elleriyle Besliyor

Etiyopya'nın doğusundaki tarihi Harar şehrinde yerel halk, sırtlanlarla bir arada yaşıyor. Sırtlan besleyerek para kazanan Yusuf, vahşi hayvanlara elleri ve ağzıyla et yediriyor.

Etiyopya'nın Harar şehrinde gündüz şehrin etrafındaki dağlık bölgelerde yaşayan sırtlanlar, geceleri karınlarını doyurmalarına alıştıkları yöre halkına yaklaşıyor.

SIRTLANLAR İLE HALK DOST OLMUŞ

Kent sakinlerinin bir kısmı, sırtlanlarla kurduğu dostluk nedeniyle hayvanları besliyor bir kısmı da turistlerin ilgisini çekerek para kazanmaya çalışıyor.

Sırtlanlarla dostluk kuran 23 yaşındaki Ahmet Yusuf, geçimini de bu dostluktan sağlıyor.

ELLERİ VE AĞZIYLA BESLİYOR

Gün battıktan sonra Harar'ı kuşatan surların ardındaki bir arazide "mesaisine" başlayan Yusuf, vahşi sırtlanları elleri ve ağzıyla besliyor.

Yerli ve yabancı turistler de bazen ürkütücü olan bu manzaraya büyük ilgi gösteriyor. Bazı turistler, Yusuf'un beslediği hayvanlara yaklaşma cesaretinde de bulunuyor.

BABASINDAN DEVRALMIŞ

Geçimini yıllardır sırtlan besleyerek kazanan Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini 40 yıl boyunca sırtlanları besleyen babasından devraldığını belirtti.

Halk arasında "sırtlan adam" olarak tanınan Yusuf, babasının bu işe nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Babamın bir köpeği varmış ve onun için et almış. Bir gün bir sırtlan etin yanına gelerek etten yemiş ardından her akşam gelmeye başlamış. Babamın her gün et alacak parası yokmuş. Sırtlanlar evin etrafını eşelemeye başladığında komşuları, babama et alması için para vermeye başlamış. Babamla sırtlanlar arasındaki dostluk böyle başlamış."

KURBANDAN ARTA KALANLARI YİYORLAR

Kent sakinleri onları koruduğu ve beslediği için sırtlanların insanlara alıştığına işaret eden Yusuf, Türk ve Arap sivil toplum kuruluşlarının özellikle kurban bayramlarında kentte yardım faaliyetlerinde bulunduğunu, kurban atıklarını verdikleri sırtlanların böylece yöre halkına daha da fazla alıştığını anlattı.

Yusuf, halkın Aşure Günü'nde şehrin dışındaki evliya türbelerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiğini, yılın bereketli geçmesi için de sırtlanları beslediğini söyledi.

Afrika'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sırtlanlar, grup halinde avlanıyor ve saatte 60 kilometreye kadar hızla koşabiliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Ahmet Yusuf Etiyopya Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

PİSKO:

İKİ GÜN SONRA DA SIRTLANLAR TARAFINDAN YENDİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ

16
0
yanıtYanıtla
Aksaçlı ihtiyar:

kesinlikle mümkün değil,adamın bir bildiği duası vardır.

4
7
yanıtYanıtla
Halit:

Birkac gun sonra haberi cikar bu sefer cakallari caniyla besleyecek

10
0
yanıtYanıtla
kim bilir:

gönderilen kurban yardimlarini sirtlanlarami veriyolarmiş arta kalan dedigine gore gereyinden cok gidiyo femekki

4
5
yanıtYanıtla
gökhan:

bi daha yorum yapma, mümkünse düşünme sen

yanıt8
yanıt2
İSRAİL PKK=SIRTLAN:

Doğanın en acımasız ve vahşi hayvanıdır sırtlan, israil ve PKK gibi. . .

5
1
yanıtYanıtla
cosmos:

hiç bir şeyin doğasına müdahale edilmez

5
0
yanıtYanıtla
Fako:

Yem vermeyi kes bak ne oluyor sana

4
0
yanıtYanıtla
cinare:

Ben bi metre bile yaklasamam

2
0
yanıtYanıtla
Sırtlan Babası:

Abi besler tabi besleyecek ki etlensin hayvan,sonrada öldürüp yiyecekler,bu adamların özelliği bu önce besleyip sonra yerler.Aslında burası sırtlan besi çiftliği,

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title