Haberler

Uzungöl'de kaçak yapıların yıkımı başlıyor (2)

'YAPILDIĞI ANDA MÜDAHALE OLSAYDI, BU DURUMLARI YAŞAMAZDIK'Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapının yıkımlarına başlanmasıyla ilgili konuştu.

'YAPILDIĞI ANDA MÜDAHALE OLSAYDI, BU DURUMLARI YAŞAMAZDIK'
Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapının yıkımlarına başlanmasıyla ilgili konuştu. Bölgedeki çarpık yapılaşmanın önüne daha önce geçilmesi gerektiğini belirten Akyüz, "Yerel idare ve kamu kurumlarının duyarsız kalmalarından bu duruma gelindi. Belediye, bu yapılar yapıldığı anda müdahale etseydi, bu durumları yaşamazdık. Belediye bu konuda biraz duyarsız kaldı. Belediyeden şunu arzu ettik, kıyı kenar ve kamu arazisi üzerinde yapılan keşmekeş kötü yapıların önüne geçilmesini istedik. Eğer imarın yoksa insanlar tapulu araziler üzerinde arz talebi değerlendirmek için bina yaparlar. Bina yaptığı zaman siz de araçlarınızla gelip onu yıkacaksınız. Onu ayakta tutmayacaksın. Belediye ve çevre şehircilik bunun kolayını buldu, geliyor oradan mührünü atıp, cezasını yazıyor. Tüm cezai müeyyideleri uyguluyor ve hapis cezaları, parasal sıkıntılar içerisinde millet boğuşup, duruyor. Burada imar olsa bu insanlar orada imara uygun binasını yapacak, çünkü arz talep var "dedi.
'TURİZM VAR AMA HALA İMAR YOK'
Uzungöl'de uzun yıllardır turizm yapıldığını ancak imar konusunda sıkıntılar olduğunu dile getiren Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burası bu yöreyi bu doğaya ciddi katma değer üreten bir yer. Uzungöl'de insanların yeri var, arazisi var, 40 senedir Uzungöl'de turizm var ama hala imar yok. Mesela bana ruhsat vermiş, binamı yaptım ama oturum alamıyorum. Oturum alamadığım için su ve elektriğimi bağlatamıyorum. Bana da kanunsuz işlem uyguluyor. Böyle bir anlayış olamaz. Devlet ilk önce imarını yapacak ki imar uygun şartlarda yapılaşma yapılsın. Dünyada Uzungöl diye bir şey yoktu, buranın insanları buradaki bataklıkları kurutarak, turizme açtı. Burayı turizme açan bu yörenin insanlarıydı, devlet değil. Ortada bir çarpık yapılaşma var ama öyle abartılacak bir durum değil. İnsanlar burada o kadar betonlaşma yapmadı, burada betonlaşma yok. Ufak bir çarpık yapılaşma var. Belki binalar imara uygun değil, o zaman ne yapacaksın binaları imara uygun hale getirmek için insanları buna teşvik edeceksin. Benim imarım olsa, devlet değişikliğiyle turizm bakanlığı teşviki ile imara uygun binamı yapar ayakta durmaya çalışırız. Biz bankalardan aldığımız kredilerle, borçlanmalarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz dernek, turizmciler ve vatandaş olarak yıkıma karşı değiliz ama vatandaşlarımızın üzülmesini, sıkıntı çekmesini istemeyiz."

Mehmet Can PEÇE- Arzu ERBAŞ/ÇAYKARA (Trabzon),


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Akyüz Trabzon Uzungöl Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title