Haberler

Uzmanlar Uyardı: Robotlarla Cinsel İlişki Bağımlılık Yaratabilir!

Güncelleme:

İngiltere'de düzenlenen bir konferansta konuşan uzmanlar robotlarla cinsel ilişkiye girmenin bağımlılık yapabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar, cinsel ilişkiye girilen ve karşısındakine 'hayır' diyemeyen robotlarla birlikte olmanın bağımlılık yaratabileceği uyarısında bulundu.

"İNSAN SEÇİMİ ve BİLGİSAYARLAR"

Sputnik'in haberine göre, İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester'da düzenlenen 'İnsan Seçimi ve Bilgisayarlar' konferansında konuşan uzmanlar, insanların robotlarla nasıl bir iletişime geçeceğine dair tartışmalarda bulundu.

"ROBOTLARLA CİNSEL İLİŞKİ BAĞIMLILIK YAPABİLİR"

Olayın ahlaki boyutunu da ele alan uzmanlar, cinsel ilişki robotlarının yasaklanmalarını gerektirecek herhangi bir tehlike yaratıp yaratmadığı konusunu da değerlendirdi. Cinsel ilişki robotlarının insanların cinselliklerini keşfetmelerine yardımcı olabileceği belirtilirken, Daily Star'a konuşan Kirkwood Üniversitesi'nden Joel Snell, "Robotlarla cinsel ilişkiye girmek bağımlılık haline gelebilir. Cinsel ilişki robotları her zaman 'müsait' olacak ve hiçbir zaman 'hayır' demeyecek, yani buradan bir bağımlılık çıkması çok normal" dedi.

"BİR ROBOT NE KADAR İNSAN OLABİLİR Kİ?"

Cinsel ilişki robotlarının programlanabilir olmaları sayesinde her bir kullanıcının 'ihtiyaçlarına' karşılık verecek şekilde çalışacağını kaydeden Snell, "İnsanlar hayatlarını bu bağımlılıklarına göre yeniden düzenleyecekler" diye konuştu. Robotların insanların yerini alamayacağını savunan Salford Üniversitesi'nden David Kreps ise, "Şu soruyu sormalısınız, bir robot ne kadar insan olabilir ki? Aşk için iki kişi gerekir, bu insanlarla alakalı bir durum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Manchester Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title