Haberler

Uzay savaşları öncesi büyük gözdağı! Rusya, Sovyet dönemi sonrası en büyük roketini fırlattı

Güncelleme:

Ukrayna ile uzun bir süredir gerilim yaşayan Rusya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Sovyetler Birliği sonrası dönemde en büyük roketini uzaya fırlatan Rusya, askeri uyduları uzaya taşıyacak olan roketle gelecekte savaşlara sahne olması beklenen uzaydaki askeri etkisini de gözler önüne serdi. Rusya lideri Putin, roketin fırlatılmasını memnuniyetle karşıladığını ve bunun ülkedeki uzay endüstrisinin gelişimine katkı sağlamasını umduğunu açıkladı.

Rusya, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından en büyük roketini uzaya fırlattı. Askeri uyduları uzaya taşıyabileceği belirtilen 761 ton ağırlığındaki Angara A-5, pazartesi günü Rusya'nın kuzeyindeki Plesetsk Uzay Üssü'nden üçüncü deneme fırlatılışını gerçekleştirdi.

ROKET DENEMESİNİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Roket denemesi, Rusya ve Ukrayna arasında gerilimin arttığı ve Rusya'nın sınıra asker yığmasının Batı'dan büyük tepki gördüğü bir dönemde geldi. Ağır uzay araçlarını uzaya taşıyacak olan roket, gelecekte savaşlara sahne olması beklenen uzayda Rusya'nın büyüyen askeri etkisini de ortaya koyuyor.

Uzay savaşları öncesi büyük gözdağı! Rusya, Sovyet dönemi sonrası en büyük roketini fırlattı

UZAY YARIŞI SOĞUK SAVAŞ'A DAMGA VURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, roketin fırlatılmasını memnuniyetle karşıladığını ve bunun ülkedeki uzay endüstrisinin gelişimine katkı sağlamasını umduğunu açıkladı. Uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dimitri Rogozin de, "Hadi bebeğim" paylaşımıyla Rusya uzay endüstrisi çalışanlarını tebrik etti.

Sovyetler Birliği, ilk uydusunu 1957'de başarıyla uzaya fırlatmış ve Rus kozmonot Yuri Gagarin, 1961'de uzaya çıkan ilk insan olmayı başarmıştı. ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki uzay yarışı Soğuk Savaş'a damga vururken, Sovyetler'in 1991'de dağılması ülkedeki uzay teknolojileri çalışmalarını önemli ölçüde azaltmıştı.

PROTON ROKETLERİNİN YERİNİ ALACAK

Sovyetler Birliği sonrası dönemde geliştirilen ilk roket grubu olan "çevre dostu" Angara roketlerinin, 1960'lardan kalan ve artık eskiyen Proton roketlerinin yerini alması planlanıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title