Haberler

Uyuşturucu Baronlarına Karşı Timsahlarla Korunan Hapishane

Güncelleme:

Endonezya'da uyuşturucu karşıtı birimlerden James Bond filmlerini aratmayacak fikir çıktı. Ülkede, mahkumlar için timsahlarla korunan hapishane tasarısı sunuldu.

Endonezya'da uyuşturucu karşıtı birimlerden James Bond filmlerini aratmayacak bir fikir çıktı. Ülkede, idam mahkumlarını barındıracak çevresi timsahlarla korunan ada hapishanesi tasarısı sunuldu.

Teklif ülkenin Narkotik Birimleri şefi Budi Waeso'nun gözde projesi haline geldi. Yerel bir haber sitesine konuşan Waeso, "Hapishaneye yerleştirebileceğimiz kadar timsah yerleştireceğiz. En acımasız timsah türünü arıyorum" dedi.

"RÜŞVET VEREMEZ, ADAM KAÇIRTAMAZSINIZ"

Waeso, çeşitli adaları gezip hapishaneye koruyacak en vahşi timsahları bulmak için yola çıkmaya hazırlanıyor. Narkotik Birimleri şefi timsahların insan gardiyanlardan daha başarılı olacağına inanıyor. Waeso, "Timsahlara rüşvet veremezsiniz. Onları, mahkumları kaçırmak için ikna edemezsiniz" diye ekledi.

AKILLARA FİLM SAHNESİ GELDİ

Waeso, Roger Moore'un bir adadan kaçarken timsahları atlama taşı olarak kullandığı James Bond filmi 'Yaşamak için Öldür' (Live and Let Die) benzeri bir durum yaşanmamasını da umuyor.

ADALET BAKANLIĞI'YLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Uyuşturucu karşıtı birimlerin temsilcisi Slamet Pribadi de yetkililerin idam mahkumları için özel bir hapishane inşa etmeyi düşündüklerini doğruladı. Pribadi, bu hapishanelerde sadece uyuşturucu satıcılarının tutulacağını ve böylece onların diğer mahkumları da uyuşturucu çetelerine dahil etmelerini önleyeceklerini söyledi. Temsilci, "Narkotik şubesinin bu planla ilgili Adalet Bakanlığı'yla görüşmeleri devam ediyor" diye ekledi.

ENDONEZYA'NIN UYUŞTURUCUYLA SAVAŞI

Endonezya dünyadaki en sıkı uyuşturucu karşıtı yasalardan birine sahip. Yaptırımların arasında uyuşturucu kaçakçılarını kurşuna dizerek idam etmek de yer alıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında yedi yabancı uyuşturucu mahkumunu idam eden Endonezya uluslararası bir kargaşaya neden olmuştu.

BAŞKAN TAM DESTEK VERİYOR

Fakat Devlet Başkanı Joko Widodo, uyuşturucu satıcılarının idam cezası almasının ülkenin artan narkotik kullanımıyla savaş için kaçınılmaz bir milli görev olduğunu savunuyor.

Sıkı yasalara rağmen, Endonezya'nın rüşvetle anılan hapishaneleri uyuşturucuyla mücadeleye devam ediyor. Mahkumlar ve hapishane görevlileri sıklıkla uyuşturucuyla ilgili suçlarla yargılanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adalet Bakanlığı James Bond Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title