Haberler

Sinema dünyasının usta ismi Halil Kumova hayatını kaybetti

Güncelleme:

Usta oyuncu Halil Kumova, Malatya'da çekimleri devam eden "Zalo" isimli sinema filmin setinde solunum yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Türk sinemasının emektar oyuncularından olan 64 yaşındaki Halil Kumova, Malatya'da çekimleri devam eden "Zalo" isimli sinema filmin setinde solunum yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ani vefatı ise filmin başrol oyuncusu Sermiyan Midyat başta olmak üzere set çalışanlarını yasa boğdu.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde çekimleri devam eden "Zalo" adlı sinema filminde rol alan 64 yaşındaki usta oyuncu Halil Kumova, setteyken aniden rahatsızlandı. Set görevlileri tarafından hemen Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kumova'nın kalbi durunca hemen müdahale edildi. Kalbi tekrar çalıştırılan usta oyuncu yoğun bakıma alındı ancak burada da tekrar kalbi durunda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KORONAVİRÜS TESTİ İÇİN ÖRNEK ALINDI

İlk tetkiklerde zatürreye bağlı solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirlenen Kumova'dan, Kovid-19 testi için örnek alındığı da öğrenildi.

SON FİLMİ "ZALO" OLDU

Usta oyuncu Kumova son olarak Necati Aslan'ın senaristi ve yönetmeni olduğu 'Zalo' adlı sinema filminin de rol aldı. Çekimlerine Malatya'nın Yeşilyurt ve Arapgir ilçelerinde başlanılan sinema filminde başrollerini Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Aslan, Belma Memati, Aslı Balcı, Ersel Sibil, Sanem Seyhan gibi ünlü isimler paylaşıyor. 1933'te dönemin Malatya Valisinin 3 kişi tarafından soyulmasını konu alan filmin çekimlerine ise Kumova'nın ölümü nedeniyle bir süre ara verildi.

HALİL KUMOVA KİMDİR?

23 Mart 1956'da Bursa'da doğan Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Kumova, uzun süre Bursa Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli çalıştıktan sonra 2000 yılında İstanbul'a yerleşti. Bu tarihten itibaren film ve dizilerde oynayan Kumova, şimdiye kadar 100'e yakın film ve dizide rol aldı.

Halil Kumova Not Defteri, Aşk ve Ceza, Muhteşem Yüzyıl, Geniş Aile, Aşkın Bedeli, Ezel, Adını Kalbime Yazdım, Karagül, Kuzey Güney ve Yunus Emre gibi dizilerde rol almıştır. Günümüzde TRT 1 ekranlarında yayınlanmakta olan Payitaht Abdülhamid dizisinde Mehmet Memduh Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Ayrıca Cenaze işleri, Harbi Define, Kırık Zeytin Dalı, Toprağa Uzanan Eller, G.D.O Karakedi, 82 Days in April ve 2017 yılında Türkiye'nin ilk oscar adayı sinema filmi Ayla'da oynamıştır.

Lise mezunu oyuncu Halil Kumova Bursa Devlet Tiyatrosu bünyesinde çalışmalar gerçekleştirmiş 2000 yılında İstanbul'a yerleşmiştir. 1956 doğumlu Kumova aslen Bursa'da dünyaya gelmiştir.

2015 yılında 37 yıllık eşi Semra Kumova ile boşanmışlardır. Bu evliliğinden Doğan Kumova isminde bir evladı vardır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Halil Kumova Malatya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (26)

DURAN TEKERLEK:

adam corona olmuş haberiniz yok

12
2
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

Usta ismi mi???? bu kim yaaaa. . . . ben bile ondan daha meşurum

0
11
yanıtYanıtla
BEDRİ:

Kendisini hiç tanımam.

1
6
yanıtYanıtla
Muhammed:

inna lillahi ve inna ilahi racun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

6
0
yanıtYanıtla
TONYALI YILMAZ:

Cenneti hak edecek ibadetleri yaptığına şahitmisin ?

yanıt0
yanıt0
MUHAMMED:

AYET-İ KERİMENİN SON KELİMESİ YANLIŞ YAZILMIŞ. AYET-İ KERİMELER EUZU BESMELE İLE YAZILIR. EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN. SADAKALLAHÜL AZİM(AZİM OLAN ALLAH DOĞRU SÖYLEDİ)

yanıt0
yanıt0
Birgül Teyze:

altmış yaşındayım daha bu artistin adını ilk defa duyuyorum,,ömrümden hiç film seyretmedim,,devamlı Kitap okurum,,Türk tarihini,,islam tarihini,,,çok iyi bilirim.beş vakit Namazımı hiç bırakmadım,,bu iktidara daha hiç oy vermedim,,bundan dolayı Allaha şükrediyorum.

0
5
yanıtYanıtla
.......:

Seyrettigim dizilerde gordum bu aktöru.Bende cok okurum,Turk edebiyatindaki butun kitaplari okumak isterdim.Bu iktidara oy verdim cunku kitap alabiliyorum biliyorsun krizlerde insanlar once gereksiz gordugu kitap sinema giyim gibi harcamalarindan feragat ederler.İman yonunden hic süphem yok ama ibadet yonum biraz zayif.Allah affetsin.Bak simdi seni kiskandim,ikinci universite olarak tarih mi okusam acaba.

yanıt0
yanıt2
Serhat:

Altmis yilini bosuna gecirmis. Bos kitaplar okumussundur allah bilir. Tesekkur etmesini bile ogrenememissin. Yazik

yanıt1
yanıt1
Müftü Dede diyanet dürbünlü Bingül teyze:

Dürbünlü niye kadın ismi kullanıyorsun

yanıt1
yanıt2
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title