Haberler

Usta Oyuncu Ayberk Atilla İçin Sahnede Anma Töreni Yapıldı

Güncelleme:

Hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla için Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi. Sanat camiasından pek çok isim törende yerini aldı.

Bir süredir mesane kanseri tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla son yolculuğuna Kerem Yılmazer Sahnesi'nde düzenlenen anma töreninde uğurlandı. Usta sanatçının sevenleri gözyaşlarına hakim olamazken, törende duygusal anlar yaşandı.

SANAT CAMİASI TÖRENDE YERİNİ ALDI

Kerem Yılmazer Sahnesi'nde düzenlenen törende usta sanatçının naaşı, dev Türk bayrağı asılan tiyatro sahnesine getirildi. Törene usta oyuncu Ayberk Atilla'nın eşi Gül Atilla başta olmak üzere Demet Akbağ, sanatçının son rol aldığı dizilerden "80'ler" dizisinin tüm oyuncuları, Şehir Tiyatrolarının yöneticileri ve çalışma ekibi, oyuncu arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Tören, Ayberk Atilla'nın kısa biyografisinin okunmasının ardından saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan meslektaşları, usta sanatçıyı anarak kendisine rahmet diledi.


"ÇOK HASTANEDE YATTIK, ÖLEN İNSANI OYNADIK"

Usta oyuncunun meslektaşı ve çeşitli yapımlarda uzun yıllar birlikte çalıştığı rol arkadaşı Sinan Bengier, "Rol icabı çok hastanede yattığımız oldu. Çok ölen insanı oynadık. O hep güzeldi. Binlerce bardak çay içtik beraber. Falına bakılmamış binlerce fincan kahve, binlerce kilometre yol yaptık. Sahnede yüzlerce oyuncuyla oynadım ama elektriğimin bu kadar tuttuğu bir oyuncu bir daha gelir mi bilmiyorum. Birbirimizin gözünden her şeyi anlardık. Başımız sağolsun" dedi.


"BİZİ KARANLIKLAR İÇERİSİNDE IŞIKLI BİR DÜNYAYA SOKARDI, SAHNEDE BİR BÜYÜCÜ GİBİYDİ"

Usta oyuncu Ayberk Atilla'yı anmak ve kendisine rahmet dilemek için kürsüye çıkan Dilek Türker ise, "İnanamıyorum. Bu kadar içten bir sevginin bu kadar öğretilmemiş nezaketin ve sevginin, bu kadar cömert, bu kadar güzel bir tiyatro aşığıyla beraber 4 yıl boyunca aynı sahneyi paylaşmak, aynı kulisi paylaşmak ve bütün hoyratlıklara, yaşadığımız kabalıklara, içimizi acıtan bütün toplumsal olaylara rağmen o içeri girdiğinde esasında bütün bu olanların bilincinde, farkında ve acısını çeken bir insan olarak gülen düşünceyi yeniden yaratır ve bizi karanlıklar içerisinde ışıklı bir dünyaya sokardı. Sahnede bir büyücü gibiydi. İyi kalpli bir büyücü, güçlü bir büyücüydü bence. Onu çok özleyeceğiz hepimiz, o gerçekten hoyratlıkların ve kabalıkların karşısında bir karşı koyan, bir insan abidesiydi. Hepimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.


ANMA TÖRENİ ARDINDAN CAMİYE GÖTÜRÜLDÜ

Yapılan anma konuşmalarının ardından usta sanatçının dostları veda etmek üzere sahneye çıktı. Sahnede usta sanatçının tabutuna sarılan ve tabutunu öpen dostları gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra omuzlara alınan usta sanatçı Ayberk Atilla'nın naaşı, cenaze namazı kılınmak üzere Üsküdar Şakirin Camii'ne götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demet Akbağ Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title