Haberler

Usta Kemençe Sanatçısı Nihat Doğu, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Duyurduğu kötü haberler nedeniyle 'Sanat dünyasının felaket tellalı' olarak anılan ses sanatçısı Onur Akay, TRT'nin usta kemençe sanatçısı Nihat Doğu'nun vefat ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından acı haberi paylaşan Onur Akay, 42 sene TRT'de ve ünlü isimlerle sahnelerde çalışan usta kemençe sanatçısı Nihat Doğu'nun, vefat ettiğini duyurdu.

"MEKANI CENNET OLSUN"

Onur Akay, yaptığı paylaşıma: "Müzeyyen Senar'dan Behiye Aksoy'a, Zeki Müren'den Bülent Ersoy'a kadar değerli sanatçılarımıza uzun yıllar sahnelerde eşlik eden dev çınar, klasik kemençenin usta sanatçısı Nihat Doğu'yu kaybettik. Mart başında yoğun bakıma alınan sanatçımızın kalbinden rahatsız olduğunu ve ciğerlerinin su topladığını duymuştuk. Klasik kemençeyi ağlatan ve üç teli ile hayatımıza dokunan değerli sanatçımızın mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Usta Kemençe Sanatçısı Nihat Doğu, Hayatını Kaybetti

NİHAT DOĞU KİMDİR?

Müzisyen, Türk Sanat Müziği kemençe sanatçısı, hukukçu, avukat. 1930 yılında Aydın / Kuşadası'nda doğdu. İlkokulu İzmit'te, ortaokulu Adapazarı'nda ve liseyi İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Usta Kemençe Sanatçısı Nihat Doğu, Hayatını Kaybetti

İlkokul ve ortaokul yıllarında ağız armonikası, mandolin ve bağlama çaldı. Lise yıllarında başladığı klasik kemençeyi, Aleko Bacanos ve Kemal Niyazi Seyhun'dan üç yıl boyunca aldığı derslerle geliştirdi. Üsküdar Musiki Cemiyeti, İleri Türk Musikisi Konservatuvarı, Avni Atun Fasıl Heyeti ve Yekta Akıncı Topluluğu gibi gruplarla birlikte 1951'den itibaren İstanbul Radyosu'nda kemençe çaldı.

1960'ta açılan sınavı kazanarak İstanbul ve İzmir radyolarında kadrolu sanatçılık yaptı. İstanbul Devlet Korosu, Konya Mevlânâ Topluluğu, Klasik Türk Sazları Beşlisi ve Ahmet Özhan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu gibi gruplarla birçok Avrupa ülkesiyle Irak, Mısır, Cezayir ve Tunus gibi Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde; Japonya'da ve beş defa da Amerika'da konserler verdi. Yurtiçinde de birçok konsere iştirak etti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Onur Akay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (2)

TİREBOLU LU HASAN PAŞA NIN OĞLU TOLGA:

Ne olursan ol, sonumuz KARA TORAK! İnsan 3-5 damla kan, ırmak 3-5 damla su öyle bir hayata çattık ki hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan geçti ölümsüz gerçek Siz! hayat süren LEŞ ler sizi kim diriltecek! İşte Ölüm bize pusu kurmuş bekliyor!Ne zaman yakalayacağını bilmiyoruz!Yüce Yaratan İmanımızı koruyarak, son sözümüz Kelimei Şahadet'' Eşhedüenlailaheillallah ve eşhedü ennemuhammeden resulühü ve Kelimei Tevhit Lailaheillallah MUhammedinresülüllah diyerek ruhumuzu teslim etmeyi nasip etsin!Amin!

3
0
yanıtYanıtla
daricali:

kemence cekecegine tespih cek ogelecek senle allah tahsiratini affetsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title