Haberler

Uskumru dolması nasıl yapılır? 22 Kasım Masterchef yemekleri! Uskumru dolması tarifi, malzemeleri, püf noktası

Güncelleme:

Uskumru dolması nasıl yapılır sorusunun yanıtı birçok MasterChef Türkiye izleyicisinin merak ettiği tarifler arasında yer almaya başladı. Oldukça ilginç bir lezzet olan uskumru dolmasında birçok malzeme bulunuyor. Peki, uskumru dolması nasıl yapılır? 22 Kasım Masterchef yemekleri nelerdir?

Ekranların yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam eleme oyunu heyecanı yaşandı. Oyunda eleme adaylarından istenilen yemek Somer şefin imza tabağı olan Uskumru dolması oldu. Oyun öncesinde Somer şef, Uskumru dolması tarifi püf noktasını tek tek anlattı. Peki, Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer şefin özel tarifi ile Uskumru dolması yapılışı, gerekli malzemeler listesi...

USKUMRU DOLMASI TARİFİ MALZEMELERİ

Soğan

Çam fıstığı

Kuş üzümü

Tarçın

Yenibahar

Tuz

Maydanoz

Kaplama için:

Mısır irmiği

Un

Yumurta

Nar sosu:

Nar ekşisi

Zeytinyağı

Nar

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Uskumru dolması nasıl yapılır? 22 Kasım Masterchef yemekleri! Uskumru dolması tarifi, malzemeleri, püf noktası

USKUMRU DOLMASI NASIL YAPILIR?

Uskumruyu solungaçlarından ve organlarından temizleyin. Kuyruk kısmında ana gövde kemiğini kırın.

Her bir tarafına 4er dk masaj yapın ve baş kısmından pense yardımıyla ana gövde kemiğini balığa masaj yaparak çekiniz.

Ana kemikteki etleri ve balığın iç kısmındaki etleri de kaşık yardımıyla sıyırın.

İç dolgu yapılışı:

Soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile karamelize edin.

Çam fıstığını kavurunuz.

Kuş üzümlerini kaynar suda 5dk bekletiniz.

Maydanozları incecik doğrayınız.

Yaptığınız bütün ürünleri ve baharatları bir karışım haline getiriniz.

Balığın içinden çıkarttığınız etleri de bu iç dolgu karışımına ekleyiniz.

İç dolguyu balıklarımızın içine doldurunuz ve dışını tuzlayınız.

Uskumru dolmalarımızı önce una kaplıyoruz ardından yumurtaya ve Mısır irmiği ile kaplayıp 180 derece derin yağda 6dk pişiriyoruz.

Sos yapılışı:

Bir mayonez tenceresinde zeytinyağı, nar ekşisi ve diğer sos malzemelerini homojen kıvam elde edene kadar karıştırınız.

Uskumru dolmalarımızı isteğe bağlı tablacı salatası ile de servis edebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Zeytinyağı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title