Haberler

Uşak'ta kadın istihdamı için açılan tesiste ilk yağ sıkıldı

Güncelleme:

Uşak'ın Banaz ilçesinde "Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü Projesi" kapsamında hayata geçirilen tıbbi aromatik bitki işleme tesisinde yağ üretimine başlandı.

Uşak'ın Banaz ilçesinde "Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü Projesi" kapsamında hayata geçirilen tıbbi aromatik bitki işleme tesisinde yağ üretimine başlandı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kadın üretimini ve istihdamını arttırmayı hedefleyen 2019 yılında Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında başlatılan "Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü Projesi" kapsamında köyde kurulan tıbbi aromatik bitki üretim tesisinde köylülerle bir araya geldi.

Yapımı tamamlanan tesisteki makinelerde ilk kez kekik, çörek otu ve keten tohumu yağı sıkımı yapan Vali Kocabıyık, daha sonra bitki üretim sahaları ve köydeki eski belediye binasına kurulan bitki kurutma bölümünde inceleme yaptı.

Gazetecilere açıklamasında projenin 1 milyon 450 bin liraya mal olduğunu, bunun 1 milyon 200 bin lirasının Zafer Kalkınma Ajansı, 250 bin lirasının ise Uşak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını söyledi.

Projenin bölgede özellikle kadın üretimine ve kadın istihdamına katkı sağlaması açısından önemine işaret eden Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında Büyükoturak Köyü muhtarlığına ait olan atıl durumdaki belediye binası ve eklentileri tıbbi aromatik bitki işleme ve satış tesisine dönüştürüldü. Bu tesiste çeşitli tıbbi aromatik bitkiler işlenerek ve kurutularak yağ, çay, kozmetik ürünleri ve dezenfektan ürünlerine dönüştürülüyor. Proje kapsamında 60'a yakın tıbbi aromatik bitki yetiştirildi. 210 kişiye de proje kapsamında sertifikalı olarak organik tarım, arıcılık ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimleri verildi. Projemiz kapsamında burada 9 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. Bununla birlikte Büyükoturak ve bu köyün çevresindeki çeşitli köylerde yaşayan en az 300 vatandaşımızın da bu projeden gelir elde etmesini hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Büyükoturak Banaz Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title