Haberler

Uşak'ta Fetö Davasına Devam Edildi

UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgütün 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi...

UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgütün 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın üçüncü gününde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Sesli ve Barış Altınordu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanıklardan Barış Altınordu'nun hakkındaki 'Terör örgütü yöneticisi olmak', 'Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak', 'Teröre finans sağlamak'", 'Darbe girişiminde bulunmak' suçlamalarıyla ilgili ifadesine başvuruldu.

Altınordu, iddianamede delil olarak sunulan 50'yi aşkın telefon konuşmasıyla ilgili bilgi verip, iddia edildiği gibi terör örgütüne üyeliği bulunmadığını söyledi. Altınordu, sadece dini inancından dolayı kurban parası topladığını, bunu da fakir fukaraya yardım için yaptığını ileri sürdü. FETÖ'nün okullarını ziyaret ettiği, örgüte maddi çıkar sağladığı, öğrencilere burs verdiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını da ileri süren Altınordu, "Bank Asya ile ticari ilişkilerim vardı, oraya para yatırdığım doğru, ancak bunlar kredi ödemelerim, yoksa bankayı kurtarmak gibi bir amacım olmadı" dedi. Altınordu, tutuksuz yargılanması talebinde de bulundu.

Avukatı Hakan Duru da müvekkilinin örgüt yöneticiliğiyle suçlandığına dikkati çekip, "Kendisi ByLock programı kullanmamış. Şayet, örgüt yöneticisi olsaydı bu programı kullanırdı. İddianamedeki delillerin yüzde 99'u telefon konuşmaları. Bu konuşmaları müvekkilim samimi bir şekilde mahkemede anlattı. İddianamede zaten başka bir somut delil yok" diye konuştu. Avukat Duru, müvekkilinin tahliyesini de talep etti.

Verilen aranın ardından duruşma işdamı Mehmet Sesli'nin ifadesinin alınmasıyla devam etti. Daha sonra da duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Duruşmanın ilk iki gününde FETÖ/PDY'nin "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın savunmaları alınmıştı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title