Haberler

Uşak'ta Dilek Feneri ve Havai Fişek Yasağı

Uşak Valiliği, dilek feneri satışı, yakılması ve ormanlık alanların yakınında havai fişek kullanılmasını yasakladı.

Uşak Valiliği, dilek feneri satışı, yakılması ve ormanlık alanların yakınında havai fişek kullanılmasını yasakladı.

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Seddar Yavuz'un başkanlığında toplandı.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, orman yangınları ile mücadelede bilgilendirmenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yangınla mücadelede bu yıl etkin tedbirler alacaklarını kaydeden Yavuz, " İnsan unsurundan, ihmal ve tedbirsizlikten kaynaklanan yangınların önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Köylerde eğitim çalışması gerçekleştireceklerini anlatan Seddar Yavuz, anız yangınlarıyla mücadelede kararlı olduklarını, anız yakma eyleminin kanunda suç olarak tanımlandığını söyledi.

Ekolojik dengeyi bozan eylemden vazgeçilmesini isteyen Yavuz, "Anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Yavuz, ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılmasına izin vermeyeceklerini, dilek feneri adıyla bilinen, uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yerde yangına yol açma ihtimali çok fazla olan ürünlerin satışını ve kullanımını yasakladıklarını da kaydetti.

Eğlence amaçlı kullanılan dilek fenerlerinin kilometrelerce uzağa gittiğini söyleyen Seddar Yavuz, bu durumun da ormanlar için çok tehlikeli olduğunu ifade etti.

Yangın sezonu öncesi alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik sunum yaptı.

Çelik sunumunda il genelinde son 10 yılda 293 orman yangının meydana geldiğini, bu yangınlarda 587 hektar orman arazisinin hasar gördüğünü belirtti.

Yangınların yüzde doksanının çıkış nedeninin insan kaynaklı olduğunu ifade eden Çelik, "İlimizin yüzde 40'ı ormanlık alanla kaplı, bu nedenle birçok yangın meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl çıkan  52 orman yangınında yaklaşık 41 hektar orman arazisi  zarar gördü" dedi.

Toplantıya Uşak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç,  Emniyet Müdürü Ogün Toprak,  Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Aydın ve komisyon üyesi kurum müdürleri katıldı. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çelik Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title