Haberler

Uşak Kent Tarihi Müzesi Hizmete Açıldı

Uşak'ın hafıza merkezi olacak Kent Tarihi Müzesi törenle hizmet açıldı.

Uşak'ın hafıza merkezi olacak Kent Tarihi Müzesi törenle hizmet açıldı.

Müzenin açılışına Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz Tuncay Yılmaz ve Işıl Akgün, Uşak Belediyesi birim müdürleri, bağışçılar ve vatandaşlar katıldı.

Kentin hafıza merkezini oluşturduklarını kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, gelecek nesillere böyle bir müze yaparak değerli bir iş yaptıklarını belirtti. Müzenin Uşak'ın hafıza merkezi olacağını anlatan Başkan Erdoğan, " Müzemiz kentimizin geçmişinin geleceğe taşınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Yeni nesil müzemiz sayesinde kentin kültürünü değerlerini unutmayacaktır. Bu bakımdan müzemiz son derece önemli bir misyonu da gerçekleştirmektedir" dedi. Uşaklı vatandaşların müzeye ailelerini getirmelerini isteyen Başkan Erdoğan bu şekilde yeni neslin geçmişini daha iyi anlayabileceğine dikkat çekti. Müzenin ilk elektriğin kullanıldığı trafoda yapılmasının da ayrı bir önem arz ettiğine vurgu yapan Erdoğan, " Müzemiz ilk elektriğin kullanıldığı bu alanda daha da değerli olmuştur. Müzemizin daha iyi şekilde geçmişini yaşatması adına ilimiz adına değerli sembollerin yanı sıra, değerli şahsiyetleri de yaşatıyoruz. Müzemizin gelişimini daha da arttırarak il dışından ve il içinden ziyaretçi sayısını arttıracağız" ifadesini kullandı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Ali Erdoğan Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title