Haberler

Ünlü Şair İbrahim Sadri'den Ustalara Saygı Gecesi

Ünlü şair İbrahim Sadri'den ustalara saygı gecesi Beyazıt Meydanında İbrahim Sadri'nin şiirleri yankılandıİSTANBUL - Beyazıt Meydanındaki Ramazan Etkinlik Alanında sahne alan ünlü şair İbrahim Sadri, Sezai Karakoç, Abdurrahman Cahit Zarifoğlu gibi şairlerin şiirlerini okuyarak, usta isimleri...

Ünlü şair İbrahim Sadri'den ustalara saygı gecesi

Beyazıt Meydanında İbrahim Sadri'nin şiirleri yankılandı

İSTANBUL - Beyazıt Meydanındaki Ramazan Etkinlik Alanında sahne alan ünlü şair İbrahim Sadri, Sezai Karakoç, Abdurrahman Cahit Zarifoğlu gibi şairlerin şiirlerini okuyarak, usta isimleri yad etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyazıt Meydanındaki Ramazan Etkinlik Alanında düzenlenen şiir dinletisinde ünlü şair İbrahim Sadri sahne aldı. Şiirseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde hayranlarıyla buluşan İbrahim Sadri, seslendirdiği şiirlerle katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattı. Şair İbrahim Sadri'ye sahnede sanatçı Kubilay Doğan orkestrasıyla eşlik ederek geceye renk kattı. Teravih namazı sonrasında başlayan etkinlikte ünlü Şair İbrahim Sadri, 'Ben seni Hiç Sevmedim ki, Annem' gibi kendi şiirlerinin yanı sıra Abdurrahman Karakoç'un Mihriban şiirini, Cahit Zarifoğlu'nun ACZ şiiri gibi birçok ünlü ismin eserlerini seslendirerek hayranlarına şiir ziyafet sundu.

"Ben şiiri Abdurrahman Cahit Zarifoğlu'ndan öğrendim"

Beyazıt Meydanındaki konserinde usta isimlere yer vererek şiiri öğrendiği ünlü ismi söyleyen İbrahim Sadri, "Yine kıymetli bir isme yolumuzu düşüreceğiz. Onun bende hatırı çok fazla ve şiir öğrenilebilir bir şeyse eğer ben ondan öğrendim. Hasta yatağında kaleme aldığı çok kısa bir şiir vardır, aslında bir dua. Bakalım rahmetli Abdurrahman Cahit Zarifoğlu, nasıl yakarmış. Hiç kuşkusuz yedi güzel adamdan biriydi. Onun şiirlerinden bir tanesinin adı 'ACZ' yani acziyettir. Abdurrahman'ın A'sı, Cahit'in C'si ve Zarifoğlu'nun da Z'sidir. Bakalım kendisi nasıl anlatıyor" dedi.

İbrahim Sadri konseri vatandaşlardan tam not aldı

Vatandaşların Ramazan ayını dolu dolu geçirmesi için hazırlanan ünlü şair İbrahim Sadri konseri büyük ilgi gördü. Yaklaşık bir saat sahnede kalarak vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatan ünlü şairin sahne performansı vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliklerinden memnun olduğunu söyleyen İsmail Eroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu etkinlikler gerçekten çok güzel. İftarımızı yaptıktan sonra buraya gelerek üzerimizdeki sıkıntıyı stresi atmamıza vesile oluyor. Bu akşamda çocukluğumdan bu yana çok sevdiğim İbrahim Sadri'yi dinledim. İbrahim Sadri'yi dinlemek için iftarımı çadırda açıp gelip ön sıralarda oturmak için geldim" diye konuştu.

İbrahim Sadri'nin okuduğu şiirlerin yüreklerine dokunduğu söyleyen Güllü Selma Şahin ise, "Konseri çok başarılı buldum, yüreğimize dokundu. Böyle etkinlikler insanın yüreğine dokunduğu için Ramazan ayıyla bir bütün oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cahit Zarifoğlu Sezai Karakoç İbrahim Sadri Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title