Haberler

Ünlü İsimlere Şantaj Yapan Çete Hakim Karşısına Çıktı!

Güncelleme:

50'yi aşkın ünlü ismin sosyal medya hesaplarını çalarak, şantaj ve tehditle para kopartan 'Ducky Layne' çetesinin tutuklu sanıkları hakim karşına çıktı. Duruşmada savunmasını yapan örgütün liderlerinden Gökyar Şen, "Ben şizofrenim" dedi.

Ünlü sanatçılar Sezen Aksu, Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Erdal Özyağcılar, Berk Oktay, Neslişah Düzyatan, Tarık Mengüç gibi 50'yi aşkın ünlü ismin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek şantaj yaptığı iddiasıyla 12 tutuklu 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 12 tutuklu 4 tutuksuz sanık katılırken ünlülerden şarkıcı Tarık Mengüç, sosyal medyada takipçisi fazla olan isimlerden Gamze Taşkın, Berrak Tangülü, Ayfer Demir gibi isimler salonda hazır bulundu.

OSCARLIK SENARYO YAZMIŞLAR

Örgütün kurucusu olduğu iddialarını yalanlayan ve şizofren olduğunu söyleyen tutuklu sanık Gökyar Şen, "Oscarlık senaryo yazmışlar. Ben internet kullanıcısıyım. Hesap çalma ile ilgili sadece birkaç yöntem biliyorum iddianamedeki yöntemlerle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Ben şizofreni hastasıyım" diyerek arkasındaki sanıkları gösterip, "Bunların hiçbir suçu yok" şeklinde konuştu.

DUCK LAYNE ADLI WHATSAPP GRUBUNA ALINMAMLA HER ŞEY BAŞLADI

Adının bir kişi tarafından verilmesi sonucu yargılandığını anlatan tutuksuz sanıklardan A.H.A, "Instagram üzerinden yüksek takipçi yapmak için hesap satın almak istedim. İnternet üzerinden bir isimle tanıştım Whatsapp üzerinden yardım edeceğini söyledi. 'Duck Layne' adlı Whatsapp grubuna alınmamla her şey başladı. Kendisine telefon almam karşılığında bana hesap vereceğini söylemişti. Ben de bu durumu kabul edip kendisinin istediği adrese telefon gönderdim. 2-3 gün sonra ise bana Gizem Dinibütünoğlu kişinin hesap bilgilerini benimle paylaştı. Hesapta herhangi bir paylaşım yoktu sadece mesajlar duruyordu. Ben başkasına ait olan hesabı verdiği için bu durumu kendine bildirdiğimde, 'Bir şey olmaz ' dedi. Hesapta bazı mesajları incelediğimde hesabın kime ait olduğunu tespit edip kendilerine ulaştım. Gizem Dinibütünoğlu ile görüştüğümde durumu avukatına bildirdiğini söylemişti. Parayla satın aldığım bu hesabı vermedim. Gizem hanımın bilgisi dahilinde başka birine sattım. Benim amacım Instagram üzerinden ticaret yapıp para kazanmaktı" dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

2014 yılında 15 yaşındayken bu gruba dahil olduğunu aktaran tutuklu sanık Doğukan Esentürk, "Örgüt yöneticisi olduğumu kabul etmiyorum. İnternet üzerinden 'Duck Layne' isimli kişiyle tanıştım. Facebook ve Whatsapp üzerinden grupları vardı. 2014 yılında bu gruba katıldım. 15 yaşındaydım grupta 25-30 kişi vardı gruptaki kişilerin gerçek isimleri yoktu. Sadece ben gerçek adımı kullanıyordum. Amaçları Facebook sayfalarında PKK'ya ait sayfaları bulup kapatmaktı. Ben hiç hesap çalma işleminde bulunmadım. Duruşma salonunda bulunan kişilerle Whatsapp'taki sesli mesajların sesleri uyuşuyor" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ÖRGÜTÜN OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

Tutuklu sanık Veysel Demir de, "Sosyal medya üzerinden takipçi sayısını arttırmak için işler yapıyorum. Kendimi hiç gizlemedim bu işi gerçek ismimle yapıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Cansu Gökçe isimli kişiyi tanımam Whatsapp grubuna ise dahil olmadım. Olaya bakıldığından böyle bir örgüt var. Sanal alemde böyle bir örgütün olduğunu biliyordum" diye konuştu.

"10 TL KARŞILIĞINDA GERİ VERDİM"

Tutuklu sanık Oktay Özmen'in avukatı, Özmen'in yazılım yarışmalarında 3. olduğunu söyledi. Sanık Oktay Özmen ise "Sanıkları yüz yüze görmedim. Sosyal medya üzerinden gördüğüm sadece iki kişi var. Facebook üzerinden tanıştım. 17 yaşında bilgisayar meraklısı olduğum için otlama yöntemini internet üzerinden öğrendim. Herkes bunu kolaylıkla öğrenebilir. İnternetteki yöntemlerle hesapları aldım. İnternette hazır bulunan kurulmuş siteler vardır. Instagram kullanıcıları giriş yaptığında bize bilgileri geliyor. Bu şekilde hesaplar ele geçiriliyor. Başka hesaplardan bana ulaştılar hesabım çalınmış dediler. Ben de çaldığımı söyleyerek şikayetçilere 10 TL para karşılığında geri verdim" dedi.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sosyal Medya Whatsapp 3. Sayfa Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

ŞİZOFREN Mİ:

Şizofren insan şüphecidir. Etrafından ve etrafındaki insanlardan şüphe duyar. Cinayete meyillidir. Şizofrenlik insanı bilgisayar korsanı yapmaz. Dolandırıcıda yapmaz. Şizofren olsaydı bu olayların hiçbirini gerçekleştiremezdi. Bu şizofren değil bildiğin çakal.

5
3
yanıtYanıtla
Hüsnü:

Sizofreni nedir akıl sagligini kaybeden hayatini idame ettiremeyen insanlardır.kolayını bulmus kardes sizofreniyim salin beni...

3
2
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

lüzumsuzlar familyası:((((

4
1
yanıtYanıtla
Emekli Çöpçü:

Çok Doğru Söylüyorsun amca.

yanıt4
yanıt1
Büşra:

BIZDE YEDÜK ... SIZOFREN BUNU YAPAMAZ ARKADAŞIM

1
4
yanıtYanıtla
Iziiiiii Dortmund:

Limon ye o zaman!

yanıt0
yanıt0
Iziiiiii:

Cam göz!

yanıt0
yanıt0
metin:

Bende şezlongum

3
0
yanıtYanıtla
hülya:

gerçek magazinciler bu grup olmalı bence :)))))

0
0
yanıtYanıtla
ahmet begim:

bunu gerçek şizofren şeklinde dilim dilim doğrayacaksın, bakalım kim şizofren.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title