Haberler

Ünal Aysal'dan Açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, transferde bu sezon ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi.

Galatasaray Futbol Takımı'nın geride kalan sezonda kazandığı 18. şampiyonluğu foto muhabirlerinin objektifinden yansıtan "Çifte Kavrulmuş" 18. Şampiyonluk Fotoğraf Sergisi'nin Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki açılışına katılan Ünal Aysal, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aysal, takımların transfer ihtiyaçlarının hiçbir zaman bitmediğini belirterek, "Hiçbir takımda transfer bitmez. Çünkü eksikliklerimiz devamlı çıkıyor. Büyük umutlarla aldığımız oyuncularımızın şansları bazen yaver gitmeyebiliyor. Onların yerine başkasını koymak zorunda kalıyorsunuz. Bu biraz şans olayı. Bu sezon transfer yönünden yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı tahmin ediyorum. Yüzde kaç isabetli olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Geçen sezon yaptığımız transferlerde başarılı olduk diyebilirim. Yüzde 80'ne yakın bir isabet sağladık. Bu seneki transferde de aynı yüzdeyi yakalarsak, yönetim olarak kendimizi başarılı sayabiliriz. Aksi taktirde başarısızız" dedi.

Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların önemli başarılar kazanarak, o seviye çıktıklarını anlatarak, "Bütün grupları eşit değerde görüyorum. Oraya gelen takımların hepsi bir takım başarıların altına imza atarak gelen takımlar. Biraz da maçın oynanacağı günün ruh hali önemli. Genç oyuncular, ruhlarıyla oynuyorlar, o gün sahaya ruhlarını aksettirebilirlerse emeklerinin karşılığını alıyorlar. İnşallah Galatasaray emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaktır. Ben ümitsiz değilim. Aksine son derece ümitliyim. Biz yalnızca bu gruptan çıkmak değil, onun ötesinde de bazı başarıları yakalarız gibime geliyor" diye konuştu.

"CRİS KENDİNİ İSPAT ETMİŞ BİR OYUNCU"

Aysal, Fransa'nın Olympique Lyon takımından transfer ettiği Brezilyalı futbolcu Cris'in Avrupa'da kendisi ispat etmiş bir oyuncu olduğunu ifade etti. Sezonun kendileri açısından zor geçeceğini ve Cris'in de takımlarına

faydalı olabileceğini anlatan Aysal, "34-35 yaşındaki bir oyuncunun fiziki yapısı yerindeyse, geçmişine de biraz bakmalısınız. Galatasaray'a çok faydalı olabilir. Avrupa liglerinde çok deneyimli ve bu konuda kendini defalarca ispat etmiş bir oyuncu. Teknik heyetimiz bir sebebe dayanarak bu kararı vermiştir. Galatasaray'da hiçbir şey sebepsiz olmaz. Ben başarılar diliyorum" dedi.

Aysal, bugün renklerine kattıkları Furkan Özçal ile ilgili olarak "Biz aslında dün transferi bitirmiştik ama bugün genç bir oyuncu daha kadroya girmiş. Bu oyuncuyu herhalde Şampiyonlar Ligi için transfer etmedik. İstikbali düşünmek üzere transfer ettiğimiz bir oyuncu olarak hayırlı olsun. Benim için sürpriz oldu. Böyle genç oyuncular için biz genelde onay veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı, sergiyle ilgili olarak ise foto muhabirlerinin geçen sezon elde ettikleri başarıyı çok güzel yansıttığını dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Cris Tiano Marques Gomes Galatasaray Ünal Aysal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title