Haberler

Uluslararası Edirne Film Festivali İstanbul'da Tanıtıldı

Güncelleme:

20-26 Kasım tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Edirne Film Festivali, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in katılımıyla İstanbul'da Crown Plaza Otel'de düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

Vali Şahin, Edirne'de kolları Balkanlara uzanan bir festival düzenlemekten çok mutlu olduklarını ve Uluslararası Edirne Film Festivali'nin şimdiden Türkiye'de düzenlenen festivaller arasında dördüncü sıraya yerleşmeye aday olduğunu söyledi.

TONY GATLİF EDİRNE'DE

Festival'de Uluslararası Uzun Film Yarışması Jüri Başkanlığı görevini Cezayir asıllı Fransız yönetmen Tony Gatlif yapıyor. 'Transilvanya', 'Özgürlük', 'Öfkeliler', 'Çılgın Yabancı' gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni olan Gatlif'in son filmi 'Geronimo', festival kapsamında Edirneli seyirciyle buluşacak. Gösterim sonrası Gatlif sinemaseverlerle bir araya gelecek. Balkan ve Doğu Avrupa sinemasından filmlerin jüri karşısına çıkacağı yarışmada kazanan en iyi film 'Günebakan En İyi Uluslararası Film' ödülü ve 10 bin Euro'nun sahibi olacak.

ULUSAL JÜRİ BAŞKANI BİKET İLHAN

Ayın karanlık Yüzü, Kayıkçı, Sokaktaki Adam ve ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev filminin yönetmeni Biket İlhan festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışmasının jüri başkanlığını üstleniyor. Türkiye sinemasının en iyi filmlerinin yer aldığı yarışma kapsamında 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Senaryo' ve 'En İyi Görüntü Yönetmeni' olmak üzere 6 dalda Günebakan Ödülü sahiplerini bulacak. Uluslararası ve ulusal yarışmalarda ödül almaya hak kazanan filmler toplamda 140 bin TL'lik ödülün de sahibi olacak. En iyi Günebakan Ödülü verecek Uluslararası Ana Jüri Tony Gatlif (Jüri Başkanı), Zeynep Dadak, Vladimir Karanikolov, Cristian Comeaga ve Guilia Achilia'dan oluşuyor.

Ulusal Uzun Metraj jürisi Biket İlhan (jüri başkanı) Şenay Gürler, Okan Arpaç, Aytekin Çakmakçı ve Seyfettin Tokmak'tan oluşuyor. Kısa Film jürisinde yer alan isimler ise şöyle: Begüm Akkaya, Elfe Uluç ve Uğur Şahin. Festivalin Siyad Jürisinde Çoşkun Çokyiğit, Çağdaş Günerbüyük ve Fatih Özgüven.

FESTİVAL FİLMLERİNDE TÜRKİYE GALASI

Michael Almereyda'nın 2015 yapımı 'Deney' filmi, José Manuel Cravioto'nun 2015 yapımı 'İntikam Gecesi' filmi, Ognjen Svilicic'in, 'Kurallar Böyle' filmi, Yared Zeleke'nin Etiyopya yapımı 'Kuzu' filmi gibi yirmiye yakın film, festival kapsamında Türkiye galalarını gerçekleştirecek.

ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR İÇİN FİLM GÖSTERİMLERİ

Uluslararası Edirne Film Festivali süresince çocuk filmleri ve görme ve işitme engelli bireyler için özel hazırlanmış sesli betimlemeli, işaret dili ve altyazılı filmler festival programında yer alacak. Tüm çocuk filmleri ve engelsiz filmler ücretsiz olarak seyircisiyle buluşacak.

Engelsiz Filmlerde Mahmut Fazıl Coşkun'un Yozgat Blues, Can KIlcıoğlu'nun Karnaval ve Martin Scorsese'nin Hugo filmleri gösterilecek. Miniklerin seçkisinde ise Simon Niblett'in güzel görüntülerden oluşan Penguen Kral'ı, Enrique Gato imzalı Hazine Avcısının Maceraları ve Esben Toft Jacobsen'den Cesur Tavşanın Sihirli Macerası filmleri yer alıyor.

Festival kapsamında Sema Fener'in Dijital Sinematografi kitabıyla Yıldırım Yanılmaz ve Sema Fener'in kaleme aldığı 'Tiyatro, Sinema, Televizyon, Dizi Oyunculuğu' tematik kitapları basılacak. 20 Kasım Cuma günü film gösterimleri ve açılış töreniyle başlayacak festival, 26 Kasım 2015 akşamı ödül töreniyle son bulacak. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Plaza Otel İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title