Haberler

Uluslararası 2. Yaren Şairler Şöleni

Denizli Büyükşehir Belediyesince, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şölenine katılan 21 şair, en yeni şiirlerini Denizlililere okudu.

Denizli Büyükşehir Belediyesince, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şölenine katılan 21 şair, en yeni şiirlerini Denizlililere okudu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan şenliğin açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, üç yıldır topluluk olarak çalışmalara devam ettiklerini, Denizli'nin şiir gibi bir şehir olmasını istediklerini belirtti.

Kabukcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci'nin kendilerine büyük destek verdiğini kaydetti.

Sunucunun "en genç şair" diyerek sahneye davet ettiği Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'nin onur konuğu 86 yaşındaki Bahattin Karakoç, gençliğini neye borçlu olduğunun sorulması üzerine, "Allah'a borçuluyum. Ölünceye kadar da aynı kalacağım, genç ve dinç. Şiirin genci, sözün genci ne olursa olsun şiir, ama Allah'ın rızası dışında bir şiir değil. "dedi.

Şölen, Karakoç'un yeni kaleme aldığı "Ihamurlar çiçek açtığı zaman" şiirini okumasıyla başladı.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Denizliler için okuduğu şiirin hikayesini anlattı. Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, okuduğu "Kerkük" şiiri ile Türk dünyasının bir bütün olduğunu ifade etti.

Usta şairlerin aşk, vatan sevgisi, gurbet gibi pek çok konuda yazdığı şiirler, söz ustalarınca okundu.

Yerli ve yabancı çok sayıda şairin katıldığı etkinlikte, Ahmet Selçuk İlkan, Ekrem Kaftan, Cengizhan Sönmez, Güllü Karanfil, Recep Garip, Sinan Yağmur, Aşkın Tuna, Ahmet Tevfik Ozan, Sebahattin Abi, Funda Gökçen, Yasemin Meydan Yeşilhisar, Ali Akbaş, Mahir Gürbüz, Ammar Sılaoğlu, Müştehir Karakaya, Chalgin Mahammad, Khayal Xeyal Rzazade ile Arzu Subakan Kabukçu şiir okudu.

Etkinlik kapsamında yazar buluşmaları da gerçekleştirildi.

Uluslararası 2. Yaren Şairler Şöleni'ne, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri, şairler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Pamukkale Üniversitesi Bahattin Karakoç Osman Zolan Denizli Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title