Haberler

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Temel Eğitim Çalışması

Afetlerde Sağlık Organizasyon Projesi (Asop) Kapsamında Düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (Umke) Temel Eğitimleri Van'da Başladı.

Afetlerde Sağlık Organizasyon Projesi (ASOP) kapsamında düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimleri Van'da başladı.

Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birim Müdürlüğü konferans salonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birimi Müdür Vekili Savaş Uygun'un da katılımıyla eğitim çalışmasının açılış töreni yapıldı. Van'da görev yapan sağlık personellerin gönüllü katılımıyla yapılan eğitimde, katılımcılara afetler ve olağandışı durumlar, enkaz güvenliği, afet psikolojisi gibi konularda eğitim verileceği belirtildi. Eğitimlerin, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yanı sıra Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birimi'nden eğitimciler tarafından verilecek. 25 Sağlık personelinin katıldığı 5 günlük eğitimin sonunda, Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birimi ile ortaklaşa tatbikat yapılacak.

(EKİP-MET-Y) 21.04.2008 20:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title