Haberler

Ülkü Ocaklarından 'Hocalı Katliamı' Konferansı

Sivas'ta Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 'Son Ermeni Vahşeti.

Sivas'ta Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 'Son Ermeni Vahşeti: Hocalı' konulu konferans düzenlendi. Yoğun ilgi gören konferansta Hocalı katliamı tüm yönleri ile anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen konferansta Hocalı katliamı tüm yönleri ile ele alındı. Konferansa Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve Cumhuriyet Üniversitesi Eğıitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören konferansta gençler ön sıralarda yer aldı. Konferansta ülkü ocakları üyesi gençler tarafından Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açıldı. konferansta Hocalı katliamının Ermeniler tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı bir katliam olduğu belirtildi.

Konferansta konuşan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Hocalı katliamında hayatını kaybedenlerin Türk oldukları için katledildiklerini belirterek, "Hocalı konumu itibari ile Dağlık Karabağ'ın stratejik öneme sahip bir bölgesidir. Bölgenin tek hava alanına sahip kasabasıdır. Hocalı kasabası top ateşlerine tutuldu ve insanlar öldü. Kaçmaya çalışanlar ise Ermenilerin kurmuş olduğu tuzağa düşürüldüler. Kadın, çocuk, yaşlı demeden hepsi orada katledildiler. Hocalı meselesinin izahatı budur. Geçmişte yaşananlar ile güncel yaşadıklarımızın irtibatını kurmak istiyorum. Bugün Hocalı'daki katliamı yapanlara sorulduğu zaman şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan o tarihlerdeki Hocalı'daki Ermeni kuvvetlerinin başında bulunan insandır. Buraya dikkatlerinizi çekiyorum. Bundan iki üç sene evvel bizim Cumhurbaşkanımızın bir maçı bahane ederek Ermenistan ile ilişkileri başlatmak maksadıyla yaptığı Erivan ziyaretinde elini sıktığı Serj Sarkisyan elinde masum insanların kanı olan cumhurbaşkanıdır. Hocalıda hayatını kaybedenler Azerbaycan Türkleridir. Bu nedenle Ermeniler tarafından katledilmişlerdir. Yani Türk oldukları için" dedi.

Hocalı'da yaşananların insanlık ayıbı olduğunu belirten Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Öztürk ise "Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar günümüzde sürekli mevzu edilen ve insanlık ayıplarının sergilendiği bir alandır. Bu coğrafyanın bir parçası olarak kafkaslarda yaşanmış olan dramda Azerbaycanlı Türkler hayatlarını kaybetmişler ve vahşet manzaraları sergilenmiştir. Hocalı katliamı Türk milletine karşı uygulanan ilk ve son katliam değildir. Türk'ün hoşgörüsünden ve adil idaresinden cesaret alanlar buldukları her fırsatta nankörlük edip katliama girişmekten çekinmemişlerdir. Hocalı'daki saldırıdan geriye kalanlar insanlık adına utanç verici. Sivil silahsız çocuk, kadın ihtiyar Ermeniler tarafından orada katledildi. Resmi rakamlara göre 613 kişi, iddialara göre ise bin 300 kişi bu katliamda hayatını kaybetmiştir. Geriye kalanlar kar ve buzlar içerisinde yol açıp canını kurtarmaya çalışmış pek çoğuda bu zor şartlarda hayatını kaybetmiştir" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ayhan Öztürk Azerbaycan Atila Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title