Haberler

Ulaştırma Bakanı Soluk Kızına Diploma Verdi

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, mezun olan kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, mezun olan kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde 118 öğrenci diplomasını alarak doktorluğa ilk adımı attı. Kampus içindeki Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine veli olarak katılan Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi. Bakan Soluk, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin törene bir veli olarak katıldığını belirtti.

Bakan Soluk, "Gençlerimiz bugün uzun, zorlu bir maratonun son gününe ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Biz velilere ve öğretim üyelerine de bu haklı gururu yaşamak düşüyor" dedi. Dün çatal, kaşık tutmayı öğrettikleri çocuklarının, bugün neşter tutmaya hazır olduklarını belirten Bakan Soluk, "Sevgili gençler, şimdiye kadar mezun olmak için çaba sarf ettiniz. Bu mezuniyet sizin için önemli bir hedefti. Bugün hedefinize ulaştınız.

Hepinizi yürekten kutluyorum. Ülkemize ve tüm insanlığa faydalı olmanız için bu mezuniyet bir başlangıçtır. Seçtiğiniz meslek diğer mesleklerden ayr öneme sahiptir. Sizler en kutsal varlık olan insana şifa dağıtacak ve hizmet edeceksiniz. Sizler yaşam tarzınızı belirleyen kutsal bir yolculuğa çıkmış bulunuyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Sizler ülkemize her yönüyle faydalı olma potansiyeline sahipsiniz. Daha müreffeh bir Türkiye'de, daha iyi bir dünyada yaşamak siz gençlerin elindedir. Bahtınızda, yolunuzda açık olsun. " dedi.

Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada, Sivas olarak sağlık açısından sıkıntı yaşamadıklarını, ancak genç ve dinamik doktorlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, müjdeli haber verdi. Rektör Dökmetaş, Sağlık Bakanlığı'nın 8 Temmuz'da yapacağı atama kurasına öğrencilerin katılabileceğini belirterek, "Sayın bakanımızla yaptığımız görüşme neticesinde bu sabah diplomalarınızı imzaladım. Yarın da Ankara'ya götürerek Sağlık Bakanlığımıza teslim edeceğim. 8 Temmuz'da yapılacak atama kurasına sizlerde dahil olacaksınız. " dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise doktor olan öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, kutsal bir mesleği icra edeceklerini söyledi. Köylüoğlu, "Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Tıp eğitimi dünyanın en zor ve zahmetli eğitimidir. Size son nasihatim bundan sonraki yaşantınızda mutluluğu parada, şöhrette aramayın. Mutluluğu hayatını kurtaracağınız bir hastanın tedavisinde, sancılarını dindirdiğiniz bir hastanın gözlerinde, sağlığına kavuşturduğunuz bir hastanın saatler süren ameliyatında akıttığınız terde arayın. " dedi.

DİPLOMA BAKAN BABADAN

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ve eşi Günay Soluk kızları Yelda Soluk'a diplomasını takdim etti. Bakan Soluk ve eşi Günay Soluk, akrabaları olan ve kızlarıyla birlikte mezun olan Çağla Soluk'un da diplomasını verdi. Diğer öğrencilere diplomalarını ise Vali Kolat, Rektör Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu tarafından verildi. Tören öğrencilerin kep töreniyle son buldu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title