Haberler

Ulaşıma Çığ Engeli

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, çığ düşünce kapanan köy yolu, ekiplerin 3 gün süren çalışmasıyla açıldı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, çığ düşünce kapanan köy yolu, ekiplerin 3 gün süren çalışmasıyla açıldı.

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki Akyumak köy yoluna çığ düştü.

Özel İdare ekipleri çığ nedeniyle 3 gün önce kapanan köy yolunu açmak için çalışma başlattı. Ekipler, çığın düştüğü bölgedeki 3 metreye ulaşan kar birikintisini temizlemek için yoğun çaba sarf etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Özel İdare Müdürü Sinan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumun haber alınması üzerine çığ düşen yolu açmak için seferber olduklarını söyledi.

Kar birikintisinin 3 metreyi aştığını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"İlçede 3 gün önce etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından köy yoluna çığ düştü. Ekiplerimiz kar kütlelerini paletli dozer yardımı ile açmaya çalıştık. Öte yandan kapanan tüm köy yollarını da ulaşıma açtık. Büyük özveriyle çalışan ekibe teşekkür ediyorum. Köy yollarında insanımıza hizmet için gece gündüz demeden çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

İş makinesi operatörü Eşref Deniz ise çığ nedeniyle kapanan köy yolunda 2 gündür çalıştığını belirterek, "Çığ geldiği için güçlükle ilerledik. Bugün hem bu yolu hem de kapanan diğer köy yollarımızı da ulaşıma açtık." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Yıldız Eleşkirt Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title