Haberler

Ukraynalı Kimsesiz Çocuklar Ülkelerine Uğurlandı

Bir tur firması tarafından yürütülen "Çocuklara Dünyayı Aç" adlı proje kapsamında Türkiye'ye gelen Ukraynalı 30 kimsesiz çocuk, bir haftalık tatilin ardından ülkelerine döndü.

Bir tur firması tarafından yürütülen "Çocuklara Dünyayı Aç" adlı proje kapsamında Türkiye'ye gelen Ukraynalı 30 kimsesiz çocuk, bir haftalık tatilin ardından ülkelerine döndü.

Anex Tour'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ukrayna'da bulunan 4 yetimhaneden sanat ve spor alanındaki başarıları dikkate alınarak seçilen 30 kimsesiz çocuk, bir hafta boyunca Fethiye ve Dalaman'da hem tatil yaptı hem de sosyal etkinliklere katılarak bölgeyi ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Çocukları Dalaman Havalimanı'ndan İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç uğurladı.

Güvenç, burada yaptığı açıklamada, sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, projeyi desteklediklerini bildirdi.

Organizasyonu Ukrayna'da daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Güvenç, "Çocuklarımızı, hediyelerini vererek uğurladık. Diğer ülkelerde de bu tür organizasyonlar yapmak arzusundayız. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız. Dünya kardeşliğine, dünya çocuklarının dayanışmasına katkıda bulunmaktan mutlu olduk. Bu çocuklar aynı zamanda geleceğin Türkiye gönüllüleri, Türkiye sevdalıları olacaklar." diye konuştu.

- Ukrayna'dan gelen yolcu sayısında artış

Güvenç, Ukrayna'dan bu sezon gelen yolcu sayısında geçen yıla oranla yüzde 100 artış olduğunu bildirdi. Ukrayna'nın 3 kentinden Dalaman'a turist geldiğini belirten Güvenç, "Diğer şehirlere de girmek lazım. Bu sayı artarak devam edecektir inşallah. Havalimanı olarak tur operatörlerimizin faaliyetlerini destekliyoruz. Ukrayna'nın diğer şehirlerinden uçak konulduğu takdirde, Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla maddi, manevi yanlarındayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Anex Tour Dalaman Türkiye Ukrayna Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title