Haberler

Evlenip Ukrayna'ya Yerleşen İş Adamı, Mahkeme Tarafından "Ölü" Sayılıp Habersiz Bir Şekilde Eşinden Boşandı

Güncelleme:

Türkiye'de evlenip Ukrayna'ya yerleşen iş adamı, mahkemenin yolladığı tebligata cevap vermedi. Mahkeme iş adamını ölü sayıp eşinden boşadı. Şoke olan iş adamı boşanmanın iptalini istedi.

Türkiye'de evlenip Ukrayna'ya yerleşen iş adamı işlerini büyütmek için sık sık Türkiye'ye gelip gitmeye başladı. Evlendikten 3 yıl sonra karısından boşanmış olduğunu gören iş adamı, hayatının şokunu yaşadı. İş adamı, tebligata cevap vermeyince 'gaip' ölü sayıp boşanmayı gerçekleştirdiğini belirten mahkemeye itiraz etti.

TÜRKİYE'DE EVLENİP UKRAYNA'YA YERLEŞTİ

Eski voleybolcu olan iş adamı Murat Kipritoğlu, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay'da Ukraynalı voleybolcu Evgenia Kovelenko'yla 14 Şubat 2015'te evlendi. Bir kız çocukları olan çift, Ukrayna'da yaşamaya karar verdi ve 1 yıl önce Kharkiv'e yerleşerek yeni bir ev tuttu.

BOŞANMIŞ OLDUĞUNU GÖRÜNCE ŞOK YAŞADI

Danışmanlık şirketi sahibi olan Kipritoğlu, işlerinin tamamını Ukrayna'ya taşımak için zaman zaman Türkiye'ye gidip gelmeye başladı. İşlerini büyüten Kipritoğlu, ikinci bir daire daha kiraladı. Her gün kızı ve eşiyle görüşen Kipritoğlu, 4 ay sonra şok yaşadı. Ukrayna'da bir işlem için resmi kuruma giden Kipritoğlu, boşanmış olduğunu gördü.

BOŞANMA TEBLİGATINA CEVAP VERMEYEN ADAMI ÖLÜ SAYDILAR

Mahkeme dosyasını inceleyen iş adamı, boşanma davası açılmasından sonra tebligatın yanlış adrese gönderildiğini fark etti. Mahkemenin ise tebligata cevap vermeyen Kipritoğlu'nu 'gaip' (kayıp, ölü) sayarak boşanma davası kararını 53 gün gibi kısa bir süre içinde verdiği ortaya çıktı.

"YUVAMI KURTARMAK İSTİYORUM" DEYİP İTİRAZ ETTİ

Bunun üzerine iş adamı, mahkemeye dilekçe vererek boşanma davasının usulsüz yapıldığını söyledi ve itirazda bulundu. Adresinin belli olduğunu belirten Kipritoğlu, "Yuvamı kurtarmak istiyorum. Boşanma davasının iptalini istiyorum" dedi. Başvuru üzerine mahkeme bugüne duruşma tarihi verdi.

"EŞİMLE BİR SORUNUMUZ YOK İSTEMEYEREK YAPMIŞ"

Kipritoğlu, "Eşimle bir sorunumuz yok. Eminim o da istemeyerek yaptı bunu. Dava sonrası soy ismini değiştirmemiş. Zaten konuşuyoruz, o da bunu ifade ediyor. Akrabaları eşimin aklına, beynine girerek dava açtırmayı başarmışlar" ifadesini kullandı. Türkiye'de halen resmi olarak evli olduklarını belirten iş adamı, "Eşim 8 Haziran'da başvurmuş, 1 Ağustos'da boşanma sonuçlanmış. Biz Türkiye'de evlendik. İtirazımı yaptım. Ukrayna Aile Kanunu'nda, 'Gıyabi verilen boşanma kararlarında gaip olan eşin itirazı durumunda evlilik birliği devam eder ve bekârlık belgesi iptal edilir' deniliyor. Ukrayna'da benzer şekilde mağdur olan çok sayıda Türk vatandaşı var" diye konuştu.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Balıkesir Türkiye Ukrayna Akçay 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Mantıkçı:

Yabancı uyruklu biriyle evlilik genelde zaman ayarlı bir olay olur. Mentalite farkı elbet bir gün belli ediyor kendini. Ama isteyerek ama bilmeyerek de olsa yabancı eşlerde bir yaptırım veya dominant olma çabası kontrolcülük başlıyor ve kırıcı adımlar atabiliyorlar. Sadece Türk kadını değil baskıcı veya dırdırcı yabancılar da aynı, onların uygulama tekniği farklı :)))

7
3
yanıtYanıtla
Ayşe demır:

Türk kızlar varken niye yapımcılar peşindesiniz yeri gelir Türk kızlarını eleştiriyorsunuz ama gidip yapancı kızlarla evleniyorsunuz böyle ortada kalırsınız

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title